Daltrey frir til Page

Roger Daltrey fra The Who vil slå seg sammen med Jimmy Page fra Led Zeppelin for å danne et nytt bluesband. Foto: Mike Segar (Reuters/Scanpix) / Alexander F. Yuan (AP Photo/Scanpix)
Roger Daltrey fra The Who vil slå seg sammen med Jimmy Page fra Led Zeppelin for å danne et nytt bluesband. Foto: Mike Segar (Reuters/Scanpix) / Alexander F. Yuan (AP Photo/Scanpix)

Rocklegender danner bluesband sammen?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): The Who-vokalisten Roger Daltrey ønsker å jobbe med Led Zeppelins gitarist Jimmy Page.

Dersom The Who velger å legge inn årene (igjen), er bandets vokalist Roger Daltrey (nesten 66) klar for å starte et bluesband med Led Zeppelins legendariske gitarist Jimmy Page (nylig fylt 66), melder The Guardian.

The Who, som første gang ble oppløst i 1982, revurderer igjen fremtiden sin på grunn av Pete Townshends tinnitus-plager som han har pådratt seg etter et langt rock’n’roll-liv. Dette kan tvinge bandet til å gi seg ettersom Townshend, i likhet med Daltrey, utgjør selve kjernen i The Who.

Et musikalsk frieri

I et intervju med BBC 6 Music frir Daltrey til Page og sier at han hadde elsket å etablere et bluesband sammen med Page.

- Jeg hadde elsket å lage et album sammen med Jimmy. – Han trenger en sanger for å drive ham fremover, fortsetter han.

Dersom frieriet blir akseptert blir det eventuelt ikke første gang de to legendariske musikerne jobber sammen. Jimmy Page bidro på en låt på Roger Daltreys førse soloalbum «Daltrey» allerede i 1973.

– Jeg var en god bluessanger

- Jeg synger ikke blueslåter med The Who, men det var det jeg pleide å gjøre før Townshend begynte å skrive låter, sier Daltrey videre. – Jeg var en god bluessanger, legger han selvsikkert til.

Hvis Jimmy Page av en eller annen grunn avviser samarbeidsforslaget, er det kanskje ikke helt usannsynlig at han slår seg sammen med den tidligere Oasis-vokalisten Liam Gallagher.

Daltrey har henvendt seg til Liam i anledning en veldedighetskonsert til inntekt for unge kreftpasienter; Teenage Cancer Trust, og en kommende konsert som samtidig antas å bli The Whos siste konsertopptreden på en stund.

Gallagher-backup?

- Jeg ringte ham faktisk, sier Daltrey til den britiske radiokanalen Absolute Radio. – Men han var opptatt på annet hold på det tidspunktet.

Liams bror, Noel Gallagher, er derimot hyret inn for å spille solokonserter under to av stiftelsens arrangementer i slutten av mars.

Personvernpolicy