Majestetisk Rooney scoret to nye

23 LIGAMÅL: Wayne Rooney stanget inn to nye ligamål da Manchester United slo West Ham 3-0 i kveld. Han er Premier League-toppscorer med fire mål til gode på Didier Drogba. Foto: AFP
23 LIGAMÅL: Wayne Rooney stanget inn to nye ligamål da Manchester United slo West Ham 3-0 i kveld. Han er Premier League-toppscorer med fire mål til gode på Didier Drogba. Foto: AFP

Owen fullbyrdet Uniteds lekestund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Manchester United–West Ham 3–0.

Wayne Rooney styrket posisjonen som Premier League-toppscorer med to nye scoringer i kveld.

Nå er han oppe i 23 på 27 kamper, fire flere enn Didier Drogba.

Manchester United-spissen har levert en fantastisk scoringsrekke spesielt etter nyttår, sist med to mål mot Milan.

I kveld fulgte han opp showet fra Milan-kampen med to nye fulltreffere med hodet.

Det, kombinert med Michael Owens punktum, sikret Manchester United en lekende lett seier over West Ham, og en pen oppreisning etter helgens tap for Everton.

Mønsterangrep

Med ligacupfinalen mot Aston Villa ventende om fem dager sparte Sir Alex Ferguson flere nøkkelspillere.

Ben Foster fikk en sjelden sjanse fra start. Det samme gjorde Anderson, som har vært ute i kulden etter en angivelig konflikt med Ferguson, men portugiseren måtte ut med skade etter et kvarter.

Foster holdt på å rote ballen i eget mål etter 20 minutter, men slapp med skrekken.

Da 37 minutter var spilt, hadde United skapt én stor sjanse: Til Antonio Valencia etter lekkert forarbeid av Wayne Rooney. Ett minutt senere hadde de scoret ett mål: Ved Wayne Rooney etter lekkert forarbeid av Antonio Valencia.

Angrepet var klinisk, hurtig – og blendende vakkert.

Dimitar Berbatov slo en crosser på labben til Valencia, som serverte Rooney med et volleyinnlegg. West Ham-hjernene arbeidet for tregt, og en fri Rooney stanget enkelt inn 1–0.

Rooney i egen klasse

I helgen gjorde Sir Alex Ferguson et intervju med The Observer, hvor han snakket om Rooneys unike innstilling.

– Han er et unntak fra den typisk skjøre, moderne spilleren vi har i dag, påvirket av agenter, foreldre og psykologer. Rooney er et glimt fra gamle dager. Innstillingen hans er: «Gi meg ballen, så skal jeg vise deg hvor god jeg er».

Rooney viste hvor god han er. Bare Berbatov var i nærheten av å matche ham på pasningene, blikket, spillforståelsen. Ingen matchet ham på scoringsegenskapene.

Han gjorde 2–0 etter 55 minutter, med samme oppskrift som på 1–0.

Berbatov spilte fri Valencia ute til høyre, West Ham-hjernene arbeidet for tregt, innlegget var perfekt, og Rooney stanget inn sesongens 23.

Owen trengte ett minutt på å score

Da var gjestenes poengsjanser død og begravd under snøen som lavet ned over Manchester, og United rullet inn tre komfortable poeng.

Etter 79 minutter ble Mame Biram Diouf og Michael Owen byttet inn for Rooney og Berbatov. Et drøyt minutt senere økte Owen til 3–0. Han ble spilt fri av Paul Scholes, og avsluttet ballet med en Owen-spesial, utagbart i lengste hjørne.

Det fullbyrdet en triumf som sendte United opp i ryggen på ligaleder Chelsea, ett poeng bak, men én kamp mer spilt.

Rooney mot tronen?

Banens beste i kveld?

Mannen med to mål på tre sjanser, Premier League-toppscoreren.

Wayne Rooney er allerede i ferd med å markere seg som en reell utfordrer til Messi, Ronaldo og Xavi om årets spiller-tittelen.

Men først, mener Sir Alex Ferguson, må han lære seg å score.

– Hvor jeg håper han forbedrer seg mest? I straffeområdet. Han har gjort en stor jobb på det området det siste året. Men han må jobbe mer for å nå nivået til Ole Gunnar Solskjær, Andy Cole og Ruud van Nistelrooy, sier Ferguson.

– Hvis han klarer det, blir han best i verden.

Personvernpolicy