Roskilde-penger til Palestina

Florence & The Machine er klar for årets Roskilde-festival. (Foto: Roskilde Festival)
Florence & The Machine er klar for årets Roskilde-festival. (Foto: Roskilde Festival)

Festivalen donerer 160.000 kroner til solcelle- og vindmølleprosjekt på Vestbredden, og bekrefter samtidig at Florence & The Machine kommer til Roskilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er organisasjonen Ingeniører Uten Grenser Students (IUG Students) som får midlene fra Foreningen Roskilde Festival. IUG Students arbeider med prosjekter som forbedrer livsbetingelsene for mennesker på Vestbredden. Prosjektet som har fått støtte fra Roskilde-festivalen er et samarbeidsprosjekt mellom danske, israelske og palestinske ingeniørstudenter.

Med start i mai skal de bygge solcelle- og vindmølleanlegg i flere mindre landsbyer på Vestbredden i Palestina. Anleggene skal forsyne isolerte områder med elektrisitet, vannpumper, kjølekapasitet strøm, vannpumper og annet, melder Roskilde-festivalen i en pressemelding.

Florence og Robyn

I går ble det også klart at både svenske Robyn og engelske Florence & The Machine (som også spiller på Rockefeller mandag 1. mars) kommer til sommerens Roskilde-festival. Florence & The Machine vant forrige uke Brits Awards for fjorårets beste album, og i kjølvannet av seieren klatret bandets «Lungs» opp på en tredjeplass på den engelske albumlista, mens duettsingelen med rapperen Dizzee Rascal «You Got The Dirtee Love» gikk rett inn på singellistas andre plass.

Les også «Englands nye stemme»

Bekreftede toppnavn til årets Roskilde-festival er Muse, Them Crooked Vultures og Motörhead, mens John Olav Nilsen & Gjengen, Lindstrøm & Christabelle, Serena Maneesh og Casiokids er norske representanter så langt. Flere nye artistnavn blir offentliggjort onsdag denne uka.

Personvernpolicy