Frp-byråd i Oslo vil ha voldtektsforbrytere på plakat

Fremskrittspartiets byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug. Foto: Scanpix
Fremskrittspartiets byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug. Foto: Scanpix

Fremskrittspartiets byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug, vil henge opp plakater av folk som blir dømt for overfallsvoldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg mener omgivelsene bør få beskjed om at vedkommende har begått en overfallsvoldtekt. Bortsett fra å bli drept, finnes det ikke noe verre enn å bli voldtatt. Mange jenter får ødelagt resten av livet sitt, sier Listhaug.

Konkret mener hun at det bør henges opp plakater slik at naboer blir oppmerksomme på at det bor personer i nærområdet som har blitt dømt for overfallsvoldtekt. Medier og andre kanaler kan også benyttes for å varsle folk, mener hun.

– Det finnes noen notoriske voldtektsforbrytere. Hensynet til samfunnet må veie tyngre enn at de skal få være anonyme, sier Listhaug til VG.

Men Oslo-politiet mener at forebyggende tiltak og forskning er den beste løsningen. Advokatforeningen mener Listhaugs forslag er et rent populistisk utspill. Voldtektsofrenes egen organisasjon er heller ikke positiv til Listhaugs forslag.

– Det kan være en belastning for ofrene å se bilder av sine overfallsmenn på utesteder og gatehjørner, og det stanser neppe overgrepene. Jeg har mer tro på strengere straffer og mer behandling i fengselet, sier Herdis Magerøy i Dixi Ressurssenter for voldtatte. (©NTB)

Personvernpolicy