Lovpriser Petterson

Godt han ble forfatter, skriver Berlingske Tidende om Per Petterson. (Foto: Scanpix)
Godt han ble forfatter, skriver Berlingske Tidende om Per Petterson. (Foto: Scanpix)

«Det er så godt, som det overhovedet kan blive», skriver Berlingske Tidende om Per Petterson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Norge ble «Månen over porten» utgitt i 2004, men i Danmark kom den på markedet rett før jul. Da ble den varmt omfavnet av både Politiken og Jyllandsposten, og nå følger Berlingske Tidende opp med en om mulig enda mer rosende anmeldelse av boka, hvor Petterson skriver essays om forfattere og litteratur som har inspirert ham selv.

Under tittelen «Du store læser» skriver Berlingskes anmelder Martin Krogh Andersen blant annet at «det er en nesten euforisk lykketilstand å få ta del i hans litterære opplevelser» og at en Nobelpris kanskje venter på Petterson et sted der framme, før han konkluderer med at «det er godt han ble forfatter».

Og gir boka terningkast 6.

Personvernpolicy