Blåser nytt liv i Montmartre

Chet Baker er en av mange som har spilt på Jazzhus Montmartre i København. I mai gjenåpner den legendariske jazzklubben. (Foto: Universal Music)
Chet Baker er en av mange som har spilt på Jazzhus Montmartre i København. I mai gjenåpner den legendariske jazzklubben. (Foto: Universal Music)

Københavns legendariske jazzklubb gjenåpner i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skandinavias viktigste jazzklubb i 1960- og 1970-årene (ved siden av Club7) står opp fra de døde, seksten år etter at døra ble bommet igjen for den legendariske klubben.

Store Regnegade

Gjenåpningen vil finne sted på Jazzhus Montmartres opprinnelige adresse, i Store Regnegade i hjertet av København. Der holdt klubben hus de første femten årene, fram til 1976, og inntok i denne perioden posisjonen som en av nord-Europas viktigste arenaer for moderne jazz.

Musikksjef for nye Montmartre blir den danske jazzpianisten Niels Lan Doky.

- Stedet har alltid stått som noe spesielt for meg. Jeg er ydmyk og takknemlig over å få sjansen til å gi denne legendariske institusjon et nytt innhold i en ny tid, sier Niels Lan Doky i en pressemelding, gjengitt i Politiken.

Stor, liten klubb

Før Montmartre flyttet fra Store Regnegade til Nørregade, framsto klubben som et godt eksempel på at størrelsen ikke betyr noe. Rundt langbordene i den lille klubben var det nemlig bare plass til drøyt 100 tilskuere (som også blir kapasiteten etter nyåpningen). Likevel kunne klubben by på storheter som Dexter Gordon, Ben Webster, Stan Getz og Herbie Hancock, bare for å nevne noen av de som spilte der.

Gjenåpningen av Jazzhus Montmartre vil også bli dokumentert på film, av den britisk-indiske filmskaperen Riz Merchant.

Personvernpolicy