Vurderer felles aksjon

En eventuell felles supportermarkering vil neppe ha innvirkning på de to manageres innstilling til kampen. Her fra et tidligere møte mellom lagene. (Foto: Scanpix)
En eventuell felles supportermarkering vil neppe ha innvirkning på de to manageres innstilling til kampen. Her fra et tidligere møte mellom lagene. (Foto: Scanpix)

Manchester Uniteds og Liverpools supportere vurderer samlede protester mot eierne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Manchester United og Liverpool møtes på Old Trafford neste uke kan det være duket for en felles supportermarkering. Bakgrunnen for den eventuelle demonstrasjonen er klubbenes økonomiske situasjon. Begge lagene er eid av amerikanske forretningsmenn og klubbene har havnet i stor gjeld.

Ifølge lokalavisen Manchester Evening News jobbes det for å stelle i stand en felles demonstrasjon på Old Trafford. Avisen skriver at nøkkelgrupperinger av supportere (key fan groups) fra begge leire allerede har snakket sammen.

- Det har vært samtaler og det er flere fra begge sider som er interessert i dette. Dette viser bare hvilken fase engelsk fotball er inne i, når to så store rivaler vurderer å samarbeide, sier en kilde til avisen.

Pål Møller, formann i Liverpool F.C. Supporters' Club Scandinavian Branch, er ikke fremmed for tanken.

- Det er klart at det er uvanlig at to så store rivaler vurderer å gå sammen om en slik aksjon. Klubbene har havnet i samme situasjon med amerikanske eiere. En felles markering vil bare understreke hvor viktig dette er for supporterne. Det er positivt, sier Møller til ABC Nyheter.

Liverpools supportere har allerede markert sine meninger om eierne George Gillett og Tom Hicks. Møller var selv i England og så kampen mellom Liverpool og Everton, uten Tom Hick til stede.

- Hicks var i byen den dagen, men kom ikke på kampen. Eierne vet hva supporterne mener om dem. Sannsynligvis blir det markeringer også i denne kampen, men om klubbenes supportere går sammen gjenstår å se, sier han til ABC Nyheter.

Møller understreker at den norske supporterklubben ikke arrangerer eller legger opp til noen former for demonstrasjoner, men at det er grupperinger i England som har organisert seg.

- Etter at eierne kom inn, så flere behov for å slå seg sammen. Spirit of Shankly er en slik gruppe. De ønsket å vise sitt ståsted og vil tilbake til ånden etter Bill Shankly, sier Møller.

Også Manchester Uniteds supportere har tidligere denne sesongen markert sin sterkt voksende misnøye med eierne gjennom sin «Green and gold»-protest.

Per Harald Larsen, klubbsekretær i Manchester United Supporters´ Club Scandinavian Branch, er i likhet med sin kollega i Liverpool veldig usikker på om en slik aksjon lar seg gjennomføre. Larsen poengterer at han ikke kjenner detaljene i saken.

- Min første tanke var at dette er svært usannsynlig. Så vidt jeg vet er det snakk om at supporterne skal gå sammen til stadion. Det er lite som skal gå galt før det virkelig går galt. Hvis to så store rivaler går samlet skal det bare en liten irritasjon før det kan gå galt, sier Larsen til ABC Nyheter.

Han vil ikke spekulere i hva utfallet av en slik marsj kan bli, men mener at håndgemeng ikke er utenkelig.

- Disse supporterne er ikke akkurat perlevenner. Det er klart det er større sjanse for at det utarter her, enn om Kongsvinger og Strømsgodset hadde gjort det samme, sier han til ABC Nyheter.

Personvernpolicy