Johansen vil bekjempe radikal islamisme med ord

Partisekretær Raymond Johansen. Foto: Scanpix
Partisekretær Raymond Johansen. Foto: Scanpix

Partisekretær Raymond Johansen (Ap) taler Frp midt imot og mener ord er bedre enn integreringspolitiske sverdhogg for å bekjempe radikal islamisme i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen har i kjølvannet av Mohyeldeen Mohammad-saken uttalt at tendensene til ekstrem islamisme i Norge må bekjempes med en strengere integreringspolitikk. Hun fikk støtte av eget landsstyre søndag.

Arbeiderpartiets Raymond Johansen mener løsningen heller må komme i form av ord og dialog, skriver Dagsavisen.

– Jeg synes det er verdt å minne om at vi faktisk hadde en totalitær, radikal bevegelse i Norge på 70-tallet, som gikk inn for væpnet revolusjon. Den greide vi å bekjempe med ord, debatt og fri meningsutveksling, slik det skal være i et demokrati. På samme måte skal vi bekjempe ekstrem islamisme, sier han.

– Forbud gir radikalisering

Også Høyres Erna Solberg mener at forbud og sanksjoner kan føre til en radikalisering av islam.

– De som fremholder en politikk hvor man ønsker å forby religiøse

plagg, eller på ulikt vis sanksjonere mot dem som bruker dem, bærer ved til radikaliseringsbålet, skriver hun på sin blogg.

Frp ønsker blant annet å forby niqab og burka. Partilederen i Høyre mener unge, frustrerte muslimer vil søke seg til ekstreme miljøer dersom de opplever at Norge ikke respekterer deres religion.

Ap ikke stolte

Under Jensens landsstyretale hevdet hun at særlig Ap gjennom vekslingen mellom streng og snill innvandringspolitikk har et ansvar for at den ekstreme islamismen har fått et fotfeste i Norge.

Johansen er ikke helt uenig.

– Nå skal det sies at jeg heller ikke tror at Ap har vært flinke nok i integreringspolitikken. De har ingen grunn til å slå seg på brystet. Men i samme slengen skjønner jeg ikke hvorfor Frp i det hele tatt søker makt og innflytelse. Nå har de sittet med makta i Oslo i 15 år, og fortsatt er det store utfordringer i integreringspolitikken i byen, mener han. (©NTB)

Personvernpolicy