Tutta knust på sisterunden

Suzann Pettersen spilte godt, men måtte gi tapt til slutt. Foto: Scanpix.
Suzann Pettersen spilte godt, men måtte gi tapt til slutt. Foto: Scanpix.

Suzann Pettersen hadde alle muligheter til å kapre nok en LPGA-tittel, men Ai Miyazato snek seg forbi med en strålende avslutningsrunde. Tutta endte på annenplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en litt bitter annenplass for det norske esset. Før avslutningsrunden hadde hun hele fem slags ledelse. Men bakfra kom Miyazato stormende. Etter en runde ni slag under par, endte japaneren slaget foran.

– Det er ingenting å gjøre når Ai går runden ni slag under. Jeg spilte ganske bra og jeg bruker ikke mye energi på å tenke på hvorfor jeg ikke vant. For meg var det en fantastisk sesongstart, sa Tutta.

Den norske golferen har opplevd noe lignende i Thailand før. I 2007 knuste hun konkurrentene på de tre første rundene, men måtte se ledelsen forsvinne på sisterunden. Da sikret hun seier med en eagle på siste hull. Det maktet hun ikke søndag.

Knallrunde

Miyazatos runde sto det respekt av. En bogey på annet hull var ikke imponerende, men tre birdier og en eagle før hun var ferdig med de ni første hullene vitnet om storspill.

Heller ikke på de avsluttende hullene tok Miyazato det rolig. Birdie på hull 10, 11, 13 og 15 gjorde at hun lå likt med Tutta før de helt siste hullene. Med en birdie på sistehullet ble seieren sikret.

– Jeg prøvde å konsentrere meg om hvert slag og prøvde ikke å vinne. Under presset var det vanskelig å gjøre, så jeg klarte meg bra, sa Miyazato.

Langt ned

Tutta holdt de andre konkurrentene langt bak seg. Ned til Yani Tseng på tredjeplass var det fem slag. Pettersen gikk sisterunden to slag under par, med fire birdier og to bogeyer.

Pettersen fikk med seg småpene 125.000 dollar for annenplassen. Tutta har seks seire på LPGA-touren, den siste kom i fjor.

Turneringen i Thailand var den første for sesongen for Tutta. Storspillet lover godt for sesongen videre. (©NTB)

Personvernpolicy