Tror ikke på nordisk OL-søknad

Marit Bjørgen og Anna Haag i nordisk jubel i Vancouver. I 2022 kan det kanskje bli jubel på hjemmebane, både for Bjørgens norske landsmenn og Haags svenske. Foto: Scanpix / Tobias Röstlund.
Marit Bjørgen og Anna Haag i nordisk jubel i Vancouver. I 2022 kan det kanskje bli jubel på hjemmebane, både for Bjørgens norske landsmenn og Haags svenske. Foto: Scanpix / Tobias Röstlund.

Finland vil gjerne arrangere OL med Norge og Sverige i 2022. Men planene er urealistiske, mener den norske kulturminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Finnenes idrettsminister Stefan Wallin foreslår at Finland, Sverige og Norge innleder forhandlinger om en samsøknad umiddelbart.

– Jeg synes det er for langt mellom byene. Det er et urealistisk forslag, sier kulturminister Anniken Huitfeldt til NTB.

– Et samnordisk vinter-OL i 2022 er et mål vi bør jobbe for å nå, sier hennes finske kollega Wallin ifølge FNB.

Tanken får støtte av generalsekretæren i Finlands OL-komité, Jouko Purontakanen.

Ingen formelle hindre

– Da vi tapte OL-kampen mot Lillehammer, håpet vi at drømmen om et finsk vinter-OL skulle holdes i live. Det gjelder å se på alle muligheter. Det er positivt at ministeren er aktiv, sier han.

IOK-reglene sier at lekene kan deles mellom nasjoner dersom den ene ikke kan arrangere alpinøvelsene.

– Det er ingen formelle hindre, sier Purontakanen.

Til tross for at lekene ikke er blitt delt mellom flere land, har konkurransestedene ligget langt fra hverandre både i Salt Lake City, Torino og Vancouver.

– Hva gjør det om man krysser en landegrense under en tre timers lang busstur, sier Purontakanen. Han understreker at det ikke har vært kontakt mellom de nordiske OL-komiteene om dette ennå.

Klar tale

Huitfeldt mener imidlertid at det blir altfor langt mellom byene til at forslaget lar seg gjennomføre.

– Man bør ha kortere avstand mellom byene. Jeg tror ikke vi bør legge så mye arbeid i dette, sier kulturministeren.

– Jeg er alltid positiv til å drøfte ting for Norge, men dette er urealistisk, avslutter Huitfeldt. (©NTB)

Personvernpolicy