Ingrid Olava vant statoilstipendet

Den norske artisten Ingrid Olava får 800.000 i eksportstipend fra Statoil. Foto: Paul A. Nordal.
Den norske artisten Ingrid Olava får 800.000 i eksportstipend fra Statoil. Foto: Paul A. Nordal.

Ingrid Olava får 800.000 i eksportstipend fra Statoil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingrid Olava ble oppriktig glad, men var også ydmyk for å ha vunnet stipendet.Ingrid Olava ble oppriktig glad, men var også ydmyk for å ha vunnet stipendet.

OSLO (ABC Nyheter): - Dette kom helt uventet, jeg var helt sikker på at det ville gå til et band. Jeg syns også det er veldig stas at Statoil, som lenge har støttet annen kultur, med dette stipendet også oppmerksommer oss som holder på med populærkulturelle uttrykk, sa Ingrid Olava da hun skulle holde takketale på Folk i Oslo.

Den 28-årige Lillehammer-jenta var tydelig beveget og syntes å kjempe litt med seierstårene der hun sto på scenen, sammen med juryleder Magne Furuholmen.

Samfunnsengasjerte Olava var likevel ikke mer beveget enn at hun også uttrykte håp om å få se mer av Statoil-tiltak rettet mot CO2-utslipp og annet som kan redusere skadene av selskapets oljevirksomhet.

Uforutsigbar og passe gal

I sin begrunnelse på hvorfor juryen i år valgte Ingrid Olava, vektla Magne Furuholmen at Olava har vist en stor utvikling de siste årene og markert seg som en av våre viktigste unge artister.

- Musikalsk har hun også den uforutsigbarheten, kompleksibiliteten og den passe dosen galskap som skal til for å skape noe unikt og interessant, uttalte Furuholmen.

Les også: «Med hjertet i hånden»

Statoilstipendet er et stipend på 800.000 som deles ut til en artist eller gruppe som står på randen av internasjonalt gjennombrudd.

I fjor var det multimusiker Mathias Eick som stakk av med det gjeve stipendet, og pengene har blitt brukt til massiv turnevirksomhet i Europa og Asia. Mathias Eick er også i disse dager i studio for å spille inn oppfølgeren til suksessen «The Door».

Statoil-stipendet er det største av sitt slag her i landet.

Til engelsk bransjefestival

- Jeg ser jo hva det har gitt Ida Maria og Mathias muligheten til å gjøre, sa Ingrid Olava på den påfølgende pressekonferansen, med henvisning til de tidligere stipendvinnerne.

Der kunne hun også avsløre at hun i mai tar turen til England for å spille på bransjefestivalen The Great Escape, og at hun ikke har noen planer om å endre sin nåværende bandsammensetning i anledning de kommende utenlandsjobbene.

- Det er gøy å være en trio, og vi har blitt så gode til å spille sammen, sa hun om sitt samarbeid med bassist Jo Berger Myhre og trommeslager Erland Dahlen.

Før helga slapp Ingrid Olava sitt andre album «The Guest», som ble belønnet med terningkast seks av ABC Nyheters anmelder.

De nominerte:

Årets nominerte var Casiokids, The Cumshots, Diskjokke, Donkeyboy, Ingrid Olava, Jaga Jazzist, Katzenjammer, Serena Maneesh, Susanna & The Magical Orchestra og Thom Hell.

Personvernpolicy