Svindal klar for nytt gull

Aksel Lund Svindal fikk ikke være lenge i gullrus etter det fantastiske super-G-rennet han kjørte fredag, for allerede søndag skal han kjempe om nye medaljer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kjente litt gullrus utover kvelden fredag. Da jeg la meg nedpå var det vanskelig å ligge rolig, så litt tid får jeg til å kose meg med denne gullmedaljen. Det er jo ikke renn lørdag. Da skal jeg gjøre unna en gjennomkjøring i utfor, og kanskje får jeg puttet en slalåmøkt innimellom også, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter at den verste viraken hadde lagt seg.

Han vant sitt aller første OL-gull, og det skjedde bare noen dager etter at han hadde kjørt inn til sølvet i utfor. Foreløpig står han som den store OL-kongen i Whistler Creekside, der alpinøvelsene foregår.

Les alt om OL i Vancouver her.

Søndag kan han styrke kongestatusen ytterligere, for da står superkombinasjonen på programmet, og der er Svindal regjerende verdensmester.

– Jeg må nok innrømme at slalåmformen ikke er like god som den er i utfor og super-G, men jeg regner da med å ha muligheten til å være med i medaljekampen i superkombinasjonen også, sa han.

– Det gjelder å surfe på toppen av den bølgen jeg befinner meg på nå. Jeg skal smile og ha det gøy, men det er jo ingen garanti for at det går bra i neste renn, la han til.

Nesten perfekt

Han gamblet og valgte helt nye rennski i super-G fredag. Avgjørelsen om å legge til side vinnerskiene fra super-G-rennet i Val Gardena før jul tok han like før start, men han var ikke sikker på om han gjorde det rette.

– Å satse på de skiene jeg gjorde var en sjanse å ta, særlig for kjøringen i de øverste partiene, men jeg visste jeg ville tjene veldig mye på det nederst, dersom det gikk bra oppe. Da jeg så at Bode Miller som startet litt før meg, valgte ski som var temmelig lik de jeg hadde valgt, ja, da visste jeg at jeg hadde gjort det rette, sa Svindal som kjørte et bortimot perfekt løp.

Noen småfeil gjorde han, men ikke så mange som konkurrentene. Han sa at det som bekymret ham mest da han ventet på å starte, var den sterke sola som varmet opp snøen.

– Jo, jeg skal innrømme at jeg fryktet sola litt, innrømmet Svindal.

Så på Aamodt

– Da jeg kom over mål var jeg ikke helt sikker på hvor bra jeg hadde kjørt, men da jeg så bort på Kjetil André Aamodt i NRK-boksen og så han gikk fullstendig «bananas», ja, da forsto jeg at jeg måtte ha kjørt veldig bra, fortalte Svindal.

Han sa også at han i oppveksten hadde Aamodt og Lasse Kjus som sine store forbilder, men det gikk ikke mer enn 30 minutter før de gikk fra å være idoler til gode kamerater da Svindal tok steget inn på verdenscuplaget.

– Det er ingen tvil om at jeg har lært mye av Aamodt og Kjus. Jeg så hvordan de gjorde ting, og det tok jeg med meg videre, sa Svindal, som vant Norges fjerde OL-gull i super-G. Aamodt vant den første i Val d’Isère (Albertville-OL) i 1992. Han vant også i 2002 og 2006.

– Det er ganske utrolig hvor mange gullmedaljer Norge har vunnet i super-G. Hvorfor det er blitt slik, aner jeg ikke, sa Svindal etter å ha vunnet det tredje strake super-G-gullet for Norge i OL. (©NTB)

Personvernpolicy