Tre år for voldtekt

31-åringen fikk ett års fengsel for uaktsom voldtekt i tingretten, og anket dommen. Resultatet ble tre års fengsel for forsettlig voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett skjerpet straffen for den 31 år gamle kranføreren som i Asker og Bærum tingrett var dømt til ett års fengsel for uaktsom voldtekt, melder .

Mannen og kvinnen han er dømt for å ha voldtatt tok samme drosje fra Asker sentrum, men kvinnen gikk ut av drosjen ved Drengsrud og ønsket å gå til fots alene tilbake til sentrum. Mannen fulgte da etter. Han fulgte også etter da kvinnen begynte å løpe, ifølge dommen.

Aktor argumenterte for at det som senere skjedde var en overfallsvoldtekt. Det mener retten er å dra det for langt. Lagmannsretten mener likevel handlingen bar preg av overfall. Mannen er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale kvinnen 100.000 kroner i oppreisning og drøyt 38.000 kroner i erstatning. (©NTB)

Personvernpolicy