KONSERT: by:Larm: Thom Hell, Folketeateret, Oslo - fredag 19. februar 2010

Overbevisende smakebit

Thom Hell spilte i går i Folketeateret. Her med Ingrid Olava i Operaen. (Foto: Christian Thomassen/Scanpix)
Thom Hell spilte i går i Folketeateret. Her med Ingrid Olava i Operaen. (Foto: Christian Thomassen/Scanpix)

En snau halvtime med Thom Hell i flotte omgivelser føles lite, men lover godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Thom Hell fikk i fjor sitt store gjennombrudd, med kritikerhyllest og to Spellemannpriser for tredjealbumet «God If I Saw Her Now». Nå er han straks klar med nummer fire, «All Good Things», og det var disse låtene by:Larm-publikummet ble presentert for i Folketeateret fredag kveld.

Så ferskt var materialet at at Hell en strofe ut i tredje låt måtte stoppe opp og bli påminnet av bandet om hvordan den gikk videre. «Jeg har nettopp skrevet de låtene, så jeg husker ikke hvordan de begynner», forklarte han en lattermild tilskuermengde. Ikke kunne han huske hva sistelåta het, heller, så den ble introdusert ved arbeidstittelen «Skarven».

Fjellstøtt band

Dette var imidlertid det eneste ved denne kveldens fremføring som ikke sto fjellstøtt. Med seg hadde Hell et band bestående av trommeslager, gitarist, bassist og organist, som med sitt overbevisende presise spill sørget for et fyldig og klangfullt lydbilde.

Selv satt Hell for det meste ved pianoet og leverte sine mollstemte, behagelige regnværslåter. De klassiske referansene er tydelige; i åpningslåta gikk det i rocka Beatles, mens påfølgende «Love Is Easy» var pakket inn i et mykt Beach Boys-komp. Melodiene er alltid mer enn enkel pop, men det er stemmen som er Thom Hells store fortrinn: På samme tid lys og kraftig, pen og uttrykksfull.

Både stilen og klangen passet dessuten godt inn i Folketeater-lokalet, et flott og åpent rom med både sitteplasser og svært god lyd.

«Skummel» avslutning

Med singelen «Over You» overstått kastet Hell dressjakka og gjorde seg klar for den «litt skumle og litt fine» avslutningen, et seigt og mørkt nummer som vekslet mellom et åpent instrumentert vers med en tung, slepende rytme, og insisterende hamring på refrenget.

Etter bare seks låter var det hele over, noe som føles litt merkelig med en såpass etablert og utviklet artist. Likevel, vi får ta det som en smakebit - og ikke minst håpe at Folketeateret vil huse lignende konserter i tiden framover.

Thom Hell spiller på by:Larm igjen i kveld, i Samfunnssalen kl. 23:30.

Personvernpolicy