Prester får bygdebonus på 80.000

Tre bispedømmer i Norge frister nå med metoder fra fotballverdenen for å rekruttere til prestestillinger i Utkant-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prester som binder seg for to år får 80.000 kroner i såkalt «sign on fee» ved tiltredelse, skriver Adresseavisen.

Ordningen er et helt nytt rekrutteringstiltak for områder der det har vist seg vanskelig å få besatt prestestillinger og gjelder i første omgang for tolv prestestillinger i de tre nordligste bispedømmene – Nidaros, Sør-Hålogaland og Nord-Hålogaland, men er aktuell for flere stillinger. Prestene som sier ja får pengene i tillegg til ordinær lønn

– Dette kan sammenlignes med det som vi har sett fra fotballen. Det blir utbetalt et honorar på 80 000 kroner når prestene underskriver arbeidsavtalen. De binder seg da for to år. Dersom de slutter ett år før tida, må de tilbakebetale halvparten av summen, forteller seksjonsleder Steinar Skomedal i Nidaros bispedømme. (©NTB)

Personvernpolicy