Journalist drapstruet i Telemark

Faksimile av Telemarksavisas nettside.
Faksimile av Telemarksavisas nettside.

En journalist i Telemarksavisa i Skien mottok torsdag to trusselbrev, ett til sin private adresse og ett til kontoret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I brevet journalisten mottok hjemme het det: «Da vet vi hvor du bor. Ingen hender. Ingen skriverier. Jævla bladsmører». I brevet til som ble sendt til avisredaksjonen sto det: «Vi tar deg snart. Jævla brødsmører. Hue først.»

Journalisten har overfor politiet gitt uttrykk fra hvilket miljø han tror trusselbrevene kommer fra, og politiet er anmodet om å starte etterforskning mot dette miljøet. Journalisten opplever trusselbrevene som ubehagelige, men understreker at verken han eller avisa lar seg stoppe av slike brev.

Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Telemark politidistrikt sier de ser alvorlig på saken.

– Vi ser svært alvorlig på drapstrusler, og kommer til å etterforske saken. Det er ekstra alvorlig at truslene er rettet mot en journalist for noe som er blitt skrevet i mediene, det er en ekstra grunn til å reagere, sier Ljosåk til Telemarksavisa.

TAs sjefredaktør Ove Mellingen forteller at de konsekvent anmelder alle trusler. Han sier dette er ubehagelig, ikke minst for personen som mottok truslene.

– Vi vet at de aller fleste som kommer med drapstrusler ikke gjør alvor av truslene. Men vi kan aldri vært helt sikre. Det er den usikkerheten som også er en belastning i seg selv, og som kan føre til at du hele tiden går og kikker deg over skulderen, sier han.

Mellingen opplyser at dette ikke er første gang en av TAs journalister har fått drapstrusler. For litt over ett år siden mottok en annen av TAs journalister en anonym telefon, hvor det ble avfyrt et skudd i den andre enden av røret. (©NTB)

Personvernpolicy