Vri hjernen med P.B. Winterbottom

Vri hjernen med P.B. Winterbottom
Vri hjernen med P.B. Winterbottom

Dette surrealistiske eventyret gir de logiske evnene dine en skikkelig utfordring, og det gjøres med stil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Misadventures of P.B: Winterbottom

Slippdato:17.02.2010
Utvikler:The Odd Gentlemen
Utgiver:
2K Play
Sjanger:Puzzle-plattform
Aldersgrense:3
Plattform:Xbox Live Arcade

Pai er tydeligvis det eneste som står i hodet på Herr Winterbottom, den lille rare mannen med paraplyen. Med deg ved spakene hopper og løper han gjennom brett etter brett for å samle så mange paier som mulig og han går ikke en gang av veien for å både klone seg selv og å forflytte seg i tid for å nå målet sitt.

The Misadventures of P.B. Winterbottom er The Odd Gentlemens første utgivelse og begynte i utgangspunktet som et studentprosjekt før det nå har kommet til Xbox Live Arcade. Spillet er et plattform-puzzlespill og Braid har nok vært en av inspirasjonskildene, men det betyr ikke at dette kan regnes som en kopi av den grunn.

Spill i sort-hvitt

Det første som slår en er spillets unike stil. Det meste foregår i sort/hvitt med bare enkelte strategiske innslag av farger. Stumfilmestetikken er gjennomført ned til minste detalj med tekstplakater og filmstøy og det meste foregår også på rim. Enkle men flotte visuelle effekter gir hele spillet en gjennomgående unik følelse av kvalitet.

Samtidig er musikken et annet høydepunkt. Den består av melodier som også trekker tankene mot stumfilmens verden, men soundet er samtidig friskt og oppdatert med kreative arrangementer.

Når det gjelder selve gameplayet består det av oppgaveløsing der de logiske evnene dine settes på prøve. Spillets unike mekanikk består i at når man holder høyre trigger-knapp inne så spilles bevegelsene dine inn. Disse loopes så uendelig som en klone. Hvert brett har en bestemt grense for hvor mange kloner som kan brukes samtidig. Klonene kan kastes rundt og man kan stå på hodene deres for å nå høyere steder.

Det hele begynner enkelt nok og hver av Winterbottoms ferdigheter presenteres på en lett forståelig måte, men snart innføres variasjoner på den grunnleggende kloningen og vanskelighetsgraden stiger jevnt. Du vil nok mer enn en gang bli sittende å klø deg i hodet uten den minste anelse om hva du skal gjøre for å få fatt i den siste paien som virker helt uoppnåelig. Trikset er som med Braid: når du sitter fast så ta deg en pause. Når du da kommer tilbake går det gjerne plutselig opp et lys for deg.

Nok og bryne seg på

Spillet består av 50 ordinære brett og i tillegg får du 25 utfordringsbrett der du kan konkurrere med andre på Xbox Live om å bruke kortest mulig tid eller færrest antall kloner og dermed komme høyest opp på highscore-listene.

Den unike stilen, de utfordrende oppgavene og den merkelige humoren kommer sammen i en vellykket helhet. Så lenge du ikke er typen som fort blir frustrert, er The Misadventures of P.B. Winterbottom absolutt verdt å oppleve.

Personvernpolicy