Tar opp kampen mot Spotify

Den norske abonnementstjenesten Wimp er lansert i dag, men det er uklart når den åpnes for alle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikktjenesten Spotify har fått norsk konkurrent. Etter ett års prøvedrift med et testpanel på 5000 personer ble Wimp offentlig lansert på by:Larm fredag. Med tonene fra Casiokids «Fot i hose» som litt tilfeldlig, men likevel symbolsk valgt markering på åpningen av den nye tjenesten.

Ingen gratisversjon

Wimp er en tjeneste fra partnerne Aspiro og Platekompaniet, i tett samarbeid med Telenor. I motsetning til svenskeide Spotify, som har en gratisversjon med reklame, vil Wimp kun være tilgjengelig som abonnement. For 99 kroner måneden vil abonnenten kunne streame hele musikkbiblioteket fritt, og det vil også være mulig å kjøpe og laste ned musikk fra Wimp.

- Dette er måten musikk vil konsumeres på i framtiden. Med Wimp får vi et paradigmeskifte i distribusjon av musikk, hevdet Sven Thaulow, direktør i New Business Areas i Telenor.

Som hjelp til forbrukerne vil Wimp også ha en egen redaksjon, som blant annet skal levere daglige nyheter, anbefalinger, kategorisere musikken, publisere ulike topplister og spillelister.

Må ha invitasjon

Men selv om den offisielle lanseringen fant sted fredag, er den foreløpig ikke åpen for alle. Man baserer seg på en ordning med personlig inviterte som får en kode med tilgang til en måneds gratis prøveabonnement, men invitasjonen er ikke vanskeligere å få enn at interesserte kan registrere seg og søke på Wimps hjemmesider.

- Vi åpner opp tjenesten for fler brukere i puljer, for å sikre kapasiteten. Foreløpig har vi ingen klar formening om når Wimp kan bli åpen for alle, forklarte Per Einar Dybvik, daglig leder i Aspiro musikk.

Kan bli dyrt

Wimp har foreløpig adgang til 6,5 millioner lisenserte sanger, men ved åpningen ligger antall sanger i musikkbiblioteket på tre millioner. Tjenesten er ment å være plattformuavhengig, slik at den kan brukes både på PC og mobil, men 3G-bruk kan bli dyrt.

Riktignok setter Telenor en makspris på kr. 10 per dag for bruk av Wimp, men sammen med det faste månedsabonnementet vil dette kunne innebære 400 kroner i måneden. Og mer for mobilbrukere med et abonnement som ikke opererer med en makspris på kr. 10 for mobil nedlasting.

Les også: Krever momsfri musikktjeneste

Personvernpolicy