- Øvrebø burde ta en pause

Tom Henning Øvrebø kom nok en gang i hardt vær i en Champions League-kamp. (Foto: Scanpix)
Tom Henning Øvrebø kom nok en gang i hardt vær i en Champions League-kamp. (Foto: Scanpix)

Manchester United manager Alex Ferguson vil ha debatt om dommerne i Champions League etter Tom Henning Øvrebøs innsats i kampen mellom Bayern München og Fiorentina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øvrebø kom nok en gang vært i hardt vær etter at han godkjente Bayern Münchens seiersmål mot Fiorentina onsdag, som han også senere måtte innrømme var en klar offside. I tillegg ble utvisningen av bortelagets midtbanespiller Massimo Gobbi omdiskutert.

Arsenals Arsene Wenger var også klar i sin kritikk av den svenske dommeren Martin Hansson i kampen mot Porto etter at han lot være å blåse for straffe til Tomas Rosicky og i steden ga hjemmelaget muligheten til å ta et raskt frispark som førte til baklengsmål. Hansson er dommeren som ikke så Thierry Henrys soleklare hands i den skandaleomsuste VM-kvalifiseringskampen mellom Frankrike og Irland.

Etter prestasjonene til de to skandinaviske dommerne vil Ferguson nå ha debatt om nivået på dommerne i Champions League.

- Jeg så høydepunktene fra Bayern München-kampen og vinnermålet var et resultat av en helt utrolig avgjørelse. Jøje meg... Jeg tror kanskje fyren er under altfor mye press etter hva som skjedde forrige sesong, sier skotten til Daily Telegraph.

Den legendariske manageren mener nå at Øvrebø burde få en pause fra internasjonal fotball.

- Kanskje det ville være best om han fikk en pause. Disse kampene er så høyprofilerte og intense at du må være klar i hodet hele tiden. Han er ikke på langt nær like god som de beste italienske og spanske dommerne, fortsetter han.

Etter den beryktede Champions League-semifinalen i fjor hvor Chelsea mente at Øvrebø var skyld i deres sorti mot Barcelona, mente de fleste engelske eksperter at UEFA må slutte å la dommere fra mindre ligaer dømme slike storoppgjør.

Ferguson mener imidlertid at det er langt fra så enkelt.

- Dommere fra mindre land er ikke vant til slike kamper. UEFA bør vurdere det, men i utgangspunktet gjør de rett ved må gi disse erfaringer fra store kamper, avslutter han.

Fiorentina var naturlig nok allikevel meget lite fornøyde etter kampen og nå har også presidenten i det italienske fotballforbundet involvert seg i saken.

Giancarlo Abete i FIGC uttalte i går til den italienske storavisen La Republica at UEFA burde gripe inn slik at dette ikke skjer igjen.

- I går var vi vitne til galskap, og vi vet alle hva det er snakk om. En alvorlig feil ble begått på et stadie av Champions League som kan koste dyrt. Det som bekymrer meg mest er at dommerne ikke virket forberedt til slike storkamper. Feilen er graverende fordi det ikke er snakk om centimeter, men meter, buldrer han.

Personvernpolicy