Løslater barnesoldater

Sri Lanka sier fredag at landet planlegger å løslate alle tilfangetagne barnesoldater fra Tamiltigrene innen utgangen av mai og gjenforene dem med sine familier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringsstyrker beseiret opprørsgruppen Tamiltigrene i mai i fjor, og gjorde dermed slutt på den 37 år lange striden for et tamilsk hjemland nord i landet.


Over 500 barnesoldater overga seg til hæren og ble stilt for retten før de ble vervet til et ettårig rehabiliteringsprogram.

- Treningsprogrammet avsluttes 22. mai, og vi gjennomfører nå skritt for å løslate samtlige til sine familier, sier det nasjonale barneombudet, Jagath Wellawatte.

Han sier familiene kan be retten om å la barna forbli i regjeringens varetekt, og tillate dem å fortsette å gå på skole eller få yrkesopplæring om de ønsker det.

Over 200 barn studerer for øyeblikket i Colombo, mens nærmere 300 får opplæring i en rekke yrker som frisør, snekker og rørlegger i den nordlige byen Vavuniya, ifølge generalkommisæren for rehabilitering, brigader Sudantha Ranasinghe.

Han sier omkring 12.000 tigeropprørere overga seg til sikkerhetsstyrkene mens andre ble arrestert blant de nærmere 300.000 internt fordrevne sivile som ble stengt inne i statlig drevne interneringsleire under de siste fasene av kampene i fjor.

Personvernpolicy