- Pompey må selge spillere nå!

Portsmouths direktør forklarer for pressen av økonomie3n i klubben nå er så dårlig at de må selge spillere omgående. (Foto: Scanpix)
Portsmouths direktør forklarer for pressen av økonomie3n i klubben nå er så dårlig at de må selge spillere omgående. (Foto: Scanpix)

Portsmouths direktør Peter Storrie insisterer på at den blakke klubben må få lov til å selge spillere utenfor tranfervinduet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den konkurstruede klubben har som et resultat av det akutte behovet etter penger sendt en søknad til Premier League og FIFA om å få lov til å selge spillere nå, selv om tranfervinduet ble stengt 1. februar.

Pompey sendte også en uttalelse om dette til Storbritannias High Court for å avverge en konkursbegjæring fremlagt av toll- og skattemyndighetene.

Klubben på Englands sørkyst har så mye gjeld at direktør Peter Storrie vedgår at å selge spillere umiddelbart er en absolutt nødvendighet.

- Vi ønsker selvfølgelig ikke å selge våre beste spillere, men vi har ikke noe valg. Manager Avram Grant tror vi kan unngå nedrykk, og vil derfor beholde spillerne. Men nå er det et spørsmål om å overleve. Vi må få inn penger så fort som overhodet mulig, sier han til Sky Sports.

Portsmouth kan imildertid ikke forvente seg mye støtte hos de andre klubbene i Premier League.

West Hams eier David Gold er imot at klubben skal få en slik dispensasjon, men insisterer på at han er mer enn villig til å låne klubben penger.

- Vi har ingen plikt til å hjelpe Portsmotuhs eiere og direktør Storrie, men jeg føler sympati for fansen og ønsker derfor å bidra, forteller han til Sky Sports.

De fire poengene den nedrykkstruede klubben har tatt mot Portsmouth er nok allikevel hovedmotivet West Ham har for å hjelpe konkurrenten.

Dette vedgår også Gold, men insisterer også på at han ønsker å redde integriteten til Premier League.

- West Ham har tatt fire poeng mor Pompey denne sesongen, og hadde de gått konkurs ville vi vært under nedrykkstreken. Allikevel vil jeg hevde at det viktigste av alt er å beskytte ligaens intergritet, men vi kan ikke la Pompey selge spillere utenfor transfervinduet, fortsetter han.

Han får støtte av Arsenal-sjef Arsene Wenger, som også frykter for hele ligaens troverdighet.

- Verdens beste liga kan ikke ha lag som slutter å konkurrere midt i sesongen. Det er allikevel urettferdig om de får selge spillere nå, forteller han til Arsenals egen tidsskrift, gjengitt i Sky Sports.

Også Hull Citys direktør Adam Pearson og Stokes manager Tony Pulis uttaler seg kritisk til ønsket fra Portsmouth.

Pulis er også skeptisk til antall eiere klubben har hatt denne sesongen som til nå har kommet opp i hele fire forskjellige.

- Man kan lure på hvorfor en klubb som Portsmouth som spiller i en liga med har inntjening på enorme summer gjennom TV og annet, kan havne i en slik situasjon. Hvem har åpnet banken latt pengene renne ut på denne måten? Hvorfor er det ingen som som sa ifra underveis, spør Pulis.

Personvernpolicy