– Alkoholfritt øl for sterkt

Mattilsynet har fått klager på at alkoholfritt øl ikke er så tomt for alkohol.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet sentralt skal vurdere om merkingen av alkoholfritt øl skal endres. Årsaken er at flere mener slikt øl er for sterkt.

Tilsynet har fått klager fra folk som mener at betegnelsen alkoholfritt er villedende. Bakgrunnen er at alkoholfritt øl kan ha inntil 0,7 prosent alkohol, og at det er tillatt med en feilmargin på inntil 0,5 prosent alkohol.

– Vi mener det er villedende for forbruker når drikker som markedsfører seg som alkoholfrie faktisk kan inneholde inntil 1,2 prosent alkohol, sier Aina Svenneby ved Mattilsynets regionkontor for Oslo, Akershus og Østfold til NRK.

Anette Karlsen, kommunikasjonsansvarlig ved Hansa Borg Bryggerier, sier at slikt øl lages ved at gjæringsprosessen startes, og deretter raskt avsluttes. Det vil da være en liten alkoholdel igjen i brygget – mellom 0,4 og 0,5 for Hansa Borgs alkoholfrie øls vedkommende. (©NTB)

Personvernpolicy