Hemmelige UFO-filer avgradert

Det britiske forsvarsdepartementet har avgradert tidligere hemmeligstemplede filer om hundrevis av mystiske UFO-observasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 6000 sider med UFO-observasjoner inkluderer rapporter om «flyvende Tobleroner», blå triangler og silkehvite substanser, melder Sky News.

Filene strekker seg fra 1994 til 2000 og inkluderer beretninger fortalt til politi, militære og regjeringen.

Flyvende objekter i alle størrelser og fasonger har blitt sett over en rekke ulike beliggenheter, inkludert Chelsea FCs stadion og tidligere innenriksminister Michael Howards hjem i Kent.

Eieren av et begravelsesbyrå sa han følte seg fysisk syk og utviklet et utslett etter at bilen hans ble omgitt av et «hvitt hylster av lys» i Ebbw Vale i Wales.

En annen rapport inneholder detaljer om et blått triangel som svevde over en hage i Birmingham. Mannen som oppdaget triangelet hevder det skjøt av gårde og etterlot en «silkehvit» substans som han samlet og la i en syltetøykrukke.

En elektriker i West Lothian så en «Toblerone-formet» UFO sveve over et jorde.

Nick Pope, som brukte å drive den britiske regjeringens UFO-prosjekt, beskriver rapportene som «virkelighetens X-Files».

«X-Files var enormt populær i perioden som blir dekket av disse filene», sier han.

«Men dette er virkelighetens X-Files. Noen av observasjonene ble forklart og noen ble det ikke, noen var morsomme og andre var bare merkelige».

Ekspertene tror filene belyser hvordan formen på rapporterte UFOer har forandret seg det siste halve århundret og sier dette kan skyldes hvordan de har blitt fremstilt på tv-programmer.

Den kanskje underligste observasjonene National Archives har frigjort ble rapportert av politiet selv.

Betjenter i Boston og Skegness fanget sin UFO på film. De rapporterte observasjonen til Kystvakten som i sin tur varslet skip i Nordsjøen, der et mannskap så ytterligere UFOer. Samtidig ble et uidentifisert glimt plukket opp over Boston av en RAF forsvarsradar.

Her kan du laste ned filene fra National Archives.

Personvernpolicy