Smuglertiltalt sier han ble slått av norske tollere

Illustrasjonsfoto. Scanpix
Illustrasjonsfoto. Scanpix

En 46-årig rumensk mann møtte torsdag i Moss tingrett tiltalt for smugling av ett kilo kokain til Norge. I retten forklarte mannen at han skal ha blitt bestjålet og slått av norske tollere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sent på kvelden 30. september i fjor tok tollerne på Moss Lufthavn Rygge ut den rumenske statsborgeren til kontroll. Han kom med fly fra Spania, og forklarte at han skulle besøke en venn i Oslo. Kontrollen viste imidlertid at han hadde svelget til sammen ett kilo kokain fordelt på 98 «egg».

Torsdag møtte 46-åringen i Moss tingrett og ifølge framsto han ikke som noen angrende synder. Han kunne ikke nekte for at han hadde kokain i magen da han ble pågrepet, men han hevdet at var blitt truet med pistol til å gjennomføre smuglerturen. Videre forklarte han at tollerne på Rygge hadde slått ham og tatt fram ham 3.000 euro og 400 sveitserfranc. Han skal også ha fått varige og livstruende skader på grunn av at han hadde blitt utsatt for ulovlig stråling under røntgenfotograferingen.

Fem tollere ble ført som vitner og de forklarte at mannen hadde 65 euro og 100 sveitsiske franc på seg da han ble tatt. Aktor, statsadvokat Torunn Gran, mente at det mannen fortalte var vanskelig å tro og viste blant annet til at han tidligere er dømt for heleri i Belgia. Hun så ingen formildende omstendigheter i saken og ba Moss tingrett dømme rumeneren til tre års fengsel. (©NTB)

Personvernpolicy