Her blir vinterferien best

Nord-Norge får det beste været, men kanskje synes mange det blir kaldt å stå i alpinbakke. Dette arkivbildet er fra Narvik.
Nord-Norge får det beste været, men kanskje synes mange det blir kaldt å stå i alpinbakke. Dette arkivbildet er fra Narvik.

Nord-Norge får best vær og kulde, mens Sør-Norge får best temperatur og en del snø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Vinterferiens fineste vær får du i Nord-Norge. Men den mest behagelige temperaturen finner du sannsynligvis lenger sør, skal vi tro meteorologenes spådommer.

Sjekk ABC Nyheters oversikt over forholdene på ditt skisted.

- Det ser ut som de i nord får en fin helg, og stort sett fin uke. Men det blir ganske kaldt. Nå er det -19 grader i Bardufoss, og man skal ikke utelukke at det kan bli enda kaldere. - 19 grader er kaldt! slår statsmeteorolog Kristian Gislefoss fast overfor ABC Nyheter.

Ikke knallvær

Han har sett på værprognosene fram mot torsdag i vinterferieuka, og sier Sør-Norge ikke kan måle seg med været i nord når det kommer til sol og opphold.

- Noen nedbørsdager må man nok gjennom. Jeg kan ikke love knallvær, men folk burde fint klare å komme seg ut på tur, sier meteorologen.

Uka begynner med snøbyger i store deler av Sør-Norge.

- Fra og med lørdag ser det ut til at det kan bli litt snø Østafjells. Det gjelder også Sørlandet. Vestlandet og Trøndelag får mye opphold i helgen, og det kan være muligheter for litt sol, sier Gislefoss.

Snur om

Utover uken snur det seg. Mens Vestlandet og Trøndelag får en del snøbyger, mens det ligger an til å bli mer opphold utover uken på Sør- og Østlandet.

- Det ser ut som det blir litt snø på mandag og tirsdag, før det blir opphold på onsdag og kanskje litt sol, sier Gislefoss.

Nå ligger temperaturen i Oslo-området rundt fem til åtte minusgrader. Gislefoss sier at tendensen viser et par graders økning.

Vinden skal ikke være noe stort problem. Selv om det kan komme opp i kuling på kysten, vil vinden i innlandet for det meste begrense seg til frisk bris de fleste steder, ifølge meteorologen.

Klare for turistene

På Hafjell er man klar for innrykket av skiklare vinterferieturister.

- Vi har veldig, veldig fine forhold. Det er mye tørr snø, og fint også på fjellet, sier Mari Bratt i Hafjell Alpinsenter til ABC Nyheter.

Også i Hemsedal har snøen drysset over anlegg og bygd.

- Jeg var på kveldskjøring i går, og det var puddersnø og kjempebra forhold, sier turistsjef Gunn Eidhamar ved Hemsedal turistkontor.

Også i fjellet er det bra, med snødybder mellom 1 og 1,5 meter.

- Her er det skikkelig vinterstemning. Litt postkort, men altså ikke blå himmel, sier Eidhamar.

Personvernpolicy