Selvmordsbrev knyttes til flykrasj i Texas

Et småfly krasjet inn i et skattekontor i Austin i Texas torsdag. Foto: AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner/SCANPIX
Et småfly krasjet inn i et skattekontor i Austin i Texas torsdag. Foto: AP Photo/Austin American-Statesman, Jay Janner/SCANPIX

Raseri mot skattemyndighetene kan ha vært grunnen til at en mann fra Texas satte fyr på huset sitt og stjal et småfly som han krasjet i veggen til skattekontoret i Austin i Texas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En nettside publiserte torsdag kveld norsk tid et brev som hevdes å være skrevet av mannen, som ifølge CNN heter Joseph Andrew Stack.

– Vel, herr Storebror Skattemann, la oss prøve noe annet; ta mitt pund kjøtt og sov godt, heter det i brevet undertegnet Joe Stack, der han bruker en henvisning til Shakespeares «Kjøpmannen i Venedig».

Ektheten til brevet, som er datert 18. februar, var torsdag uklar.

Les også: Fly krasjet inn i bygning

Med vilje

Stack kjørte tilsynelatende flyet, av typen Cirrus SR 22, inn i veggen i den sju etasjer høye bygningen med vilje, skal en amerikansk tjenestemann ha uttalt til TV-kanalen CNN.

Kollisjonen førte til at flyet eksploderte og gikk opp i flammer, og bygningen måtte evakueres. Flere personer ble tvunget til å hoppe ut av vinduene, og to personer ble brakt til sykehus med mindre skader, opplyser tjenestemenn og vitner.

Skjebnen til Stack er foreløpig uklar.

En person er savnet etter hendelsen, men redningsmannskaper mener de greide å få ut alle som var i bygningen.

Skrek om hjelp

– Bygningen ristet som om det var et jordskjelv. Folk hang ut av vinduene mens de skrek om hjelp, forteller et øyenvitne ved navn Cynthia til CNN. Hun befant seg i nabobygningen da hendelsen skjedde ved 10-tiden amerikansk tid.

Bygningen som flyet kjørte inn i, ligger like ved FBIs kontorer i Austin. Men hendelsen er trolig ikke knyttet til terrorisme, opplyste Det hvite hus torsdag kveld norsk tid. (©NTB)

Personvernpolicy