Tyskland nedkjempet av «curlingklovnene»

Thomas Ulsrud sender en stein i de populære norske «curlingklovnenes» seierskamp mot Tyskland torsdag. (Foto: Lyle Stafford, SCANPIX/Reuters)
Thomas Ulsrud sender en stein i de populære norske «curlingklovnenes» seierskamp mot Tyskland torsdag. (Foto: Lyle Stafford, SCANPIX/Reuters)

Det norske curlinglandslaget trives i klovnebuksene. Tyskland ble slått 7-4 i den tredje OL-kampen torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen ble innledet med et stort innslag om det norske landslaget på det populære amerikanske morgenshowet Today Show. Der ble curlingguttas modige buksevalg hyllet.

Noen timer senere leverte de også varene i hallen. Thomas Ulsrud og co. hadde få problemer med Tyskland. 7-4-seieren ble sikret med ett poeng i siste omgang.

Les alt om OL her.

– Det var greit å vinne på en dag da vi ikke var helt på topp, sa Ulsrud til VG Nett.

I tredje og femte omgang sikret Norge to poeng. Ulsrud hadde en treffprosent på 87 i kampen. Håvard Vad Petersson og Christoffer Svae var begge bedre med 89 prosent.

– Vi var litt heldige som ledet etter de fem første omgangene, men heldigvis gjorde tyskerne flere feil enn oss, sa trener Ole Ingvaldsen.

På det amerikanske frokostprogrammet kom det fram at curlinggutta elskes i hallen i Vancouver. Buksene er den store snakkisen, og en tilskuer forklarte hvorfor buksene er det rette valget for det norske landslaget:

– Det er psykologi. De sier: Vi er et bedre lag, vi har kulere bukser enn dere.

OL ble innledet med et marginalt tap for Canada, men siden er både USA og Tyskland beseiret. (©NTB)

Personvernpolicy