Yppet seg mot USA

Tore Vikingstad og Norge klarte ikke å ta poeng mot USA. (Foto. Scanpix).
Tore Vikingstad og Norge klarte ikke å ta poeng mot USA. (Foto. Scanpix).

Men NHL-stjernene var best i Canada Hockey Place.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): USA-Norge 6-1

Norge viste lovende takter mot forhåndsfavoritten USA, men klarte ikke å hamle opp med feterte NHL-stjerner da det gjaldt som mest.

USA vant 6-1 etter 60 minutter i Canada Hockey Place.

Beholdningen for det norske laget var god innsats og dét at man klarte å sette sin første puck i motstanderens nett i denne OL-turneringen.

Marius Holtet sjokkerte hele USA ved å klinke pucken i mål bak Ryan Miller:

Men mest oppsiktsvekkende ved målet var ikke selve skuddet.

Det kom i norsk undertallspill.

Les også: Kledde fullstendig av Norge

Avgjørende feil

Norge tapte sin første kamp mot Canada natt til tirsdag og ble da satt kraftig på plass spillemessig. Mot USA sviktet det også i avgørende situasjoner for Norge.

Ved begge de to første scoringene klarte ikke de norske backene å passe på sin motspiller.

1-0 kom allerede etter to minutters spill ved Phil Kessel. USA doblet ved Chris Drury etter 13 minutter av første perioden.

3-0 til USA kom i den andre perioden. Unge Patrick Kane satte relativt enkelt inn pucken bak Grotnes i buret.

Sjokkmål

Den tredje scoringen til USA så imidlertid ut til å tenne Norge. Tore Vikingstad pådro seg en utvisning etter 8.26 av midtperioden, men Marius Holtet så ikke ut til å bare tenke forsvar da han snappet pucken inne i egen sone.

Färjestad-spilleren kjørte lynhurtig mot det amerikanske målet og fikk med seg Tommy Jakobsen på motsatt side opp i angrep. Kaptein Jakobsen bandt opp den amerikanske backen som igjen førte til at Holtet fikk fri vei mot Miller i buret.

Fra vel fem meter klinte 25-åringen pucken mot mål og den limte seg opp i vinkelen - en klassescoring av den tidligere Dallas Stars-spilleren.

Norge var på det tidspunktet med i kampen igjen.

Gikk tomme

De norske gutta la ned en heroisk innsats gjennom store deler av kampen. Laget spilte seg til flere gode muligheter og burde ha scoret flere mål enn det ene de til slutt endte opp med.

Patrick Thoresen, Mats Zuccarello Aasen og Mads Hansen fikk alle sammen gode sjanser til å pynte på resultatet, men Miller i det amerikanske målet vartet opp med flere gode redninger.

Men som mot Canada så begynte de norske spillerne etter hvert å merke tempoet.

USA trykket på utover i kampen og de norske spillerne kom ved flere ganger på etterskudd. Grotnes, som totalt sett stod en meget god kamp i kassa, klarte ikke å holde USA unna på egenhånd og målene trillet etter hvert inn.

Siste scoringen kom 37 sekunder før slutt, Brian Rafalski fikk stille inn siktet fra langt hold og bare moste pucken inn bak en dekket Grotnes. De norske spillerne klarte ikke å demme opp for Rafalski som scoret sitt andre for kvelden.

Norge står nå med 1-14 i målforskjell etter to kamper. Neste kamp for Roy Johansens gutter er lørdag, da spilles skjebnekampen mot Sveits.

Kampen spilles klokken 21.00 norsk tid.

Les mer om OL her

ABC Nyheter fulgte kampen direkte. Les mer her.

Personvernpolicy