Thailand på terrortoppen

TERROR I VERDEN: Kartet fra Maplecroft viser trusselvurderingene av landene i verden i dag. Foto: Maplecroft.
TERROR I VERDEN: Kartet fra Maplecroft viser trusselvurderingene av landene i verden i dag. Foto: Maplecroft.

Thailand er landet med niende størst sjanse for terrorangrep, mener analytikerne i Maplecroft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Irak er landet som topper listen over land som har høyest risiko for å oppleve terrorangrep, basert på analysen til det globale analyseselskapet Maplecroft. Nordmenns favorittdestinasjon Thailand er i toppen av listen for første gang.

Afghanistan ligger på andreplass på listen, fulgt av Pakistan og Somalia. Libanon, India, Algerie og Colombia følger på de neste plassene. Mest overraskende er det likevel at Thailand blir regnet som landet med den niende største sjansen for å oppleve terror.

Populært reisemål

Hvert år reiser 100.000 nordmenn på ferie til landet, og det er nok mange som ikke er klar over trusselnivået som analyseselskapet peker på. Likevel er nok de fleste feriedestinasjonene nordmenn velger trygge. Det er regionen Sungai Kolok som er mest utsatt ifølge Maplecroft, men Utenriksdepartementet advarer generelt nordmenn mot å reise til provinsene Pattani, Yala og Narathiwat med mindre det er strengt nødvendig.

Ifølge organisasjonen Maplecroft analyserer de antallet og omfanget av terrorhendelser hver sjette måned i hvert land. I tillegg ser de på landets historie, samt trusler fra terrorgrupper som al-Qaida rettet mot hvert land.

Fortsatt ille i Irak

Irak topper listen til tross for at situasjonen har blitt gradvis bedre de siste årene. Likevel ble nærmere 4.500 sivile drept i landet i 2009, og størrelsen på terrorangrepene har ikke avtatt til tross for en mer stabil situasjon totalt sett.

Thailand er inkludert i «ekstrem»-kategorien for første gang. Terrorhendelser i Sør-Thailand, der konfrontasjoner mellom staten og ytterliggående muslimske grupperinger har funnet sted. Terrorangrepet i Sungai Kolok i fjor høst har hatt mye å si for plasseringen på listen.

Personvernpolicy