Fire kristne drept på fire dager

En kristen student ble funnet drept i den nordirakiske byen Mosul onsdag, som den fjerde kristne på like mange dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det advares nå mot økende vold mot den kristne minoriteten i forkant av valget i Irak 7. mars.


Det sønderskutte liket til Wissam George, en 20 år gammel assyrisk kristen, ble funnet på gaten sør i Mosul i nabolaget Wadi al-Ain omkring klokken 11 (norsk tid).

- George ble meldt savnet i morges på vei til instituttet, han studerte for å bli lærer, sier en politibetjent som ønsket å være anonym.

George er den fjerde kristne som blir drept i byen siden søndag.

Tirsdag drepte en væpnet mann den 21 år gamle ingeniørstudenten Zia Toma og såret den 22 år gamle farmasistudenten Ramsin Shmael, begge er assyriske kristne.

Grønthandleren Fatukhi Munir ble skutt ned i butikken sin sent mandag, og væpnede menn drepte Rayan Salem Elias, en kaldeer, utenfor hans hjem på søndag.

- Vi ønsker ikke valg, vi ønsker ikke representanter, vi ønsker ikke våre rettigheter, vi vil bare være i live, sier prest ved Mar Behnamkirken, Baasil Abdul Noor, tirsdag.

- Det har blitt et mareritt. Sikkerhetsstyrkene burde ikke bare stå og se på. Vi holder dem ansvarlige, fordi de skal beskytte oss og alle irakere.

- Parlamentsvalget i mars blir sett som en viktig prøve for forsoning i Irak, som har vært hjemsøkt av sekteriske stridigheter siden den amerikanskledede invasjonen i 2003.

Angrep skjer jevnlig i Mosul og den omkringliggende Ninevehprovinsen.

Human Rights Watch advarte i november om at minoritetene i nord inkludert kristne havner i kryssilden mellom arabere og kurdere i striden om hvem som skal kontrollere Iraks omstridte nordlige provins.

I slutten av 2008 ble det gjennomført en systematisk voldskampanje som tok livet av 40 kristne og førte til at mer enn 12.000 flyktet fra Mosul.


View Larger Map

Personvernpolicy