Avatar-universet blir større

Er «Avatar» det nye «Star Wars»? James Cameron etablerer Avatar-universet ved å skrive en roman.
Er «Avatar» det nye «Star Wars»? James Cameron etablerer Avatar-universet ved å skrive en roman.

Regissør James Cameron skriver forhistorien til «Avatar».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

James Cameron har med «Avatar» laget den mest innbringende filmen noensinne.

Nå røper filmens produsent Jon Landau i et intervju med mtv at regissøren jobber med forhistorien til filmen. Den skal ikke komme på kino, men i bokform.

Les også: «Avatar» får flest nominasjoner

- Jim skal skrive en roman. Han vil skrive en stor episk roman som fyller inn mange av tomrommene filmen hadde, sier Landau.

Han kan heller ikke utelukke at det kan komme flere filmer. Det kan se ut til at filmskaperne har funnet et univers som både de selv og filmens mange fans ønsker å utforske videre.

Les også: Utelukker ikke to nye Avatar-filmer

James Cameron instruerer en skuespiller på settet til Avatar.James Cameron instruerer en skuespiller på settet til Avatar.

Om man med «Avatar» har fått begynnelsen av 2000-tallets svar på hva «Star Wars» var for 70- og 80-årene, gjenstår å se.

Med en roman blir i allefall Avatars-univers etablert på en måte som kan legge grunnlaget for noe bredere og større en det publikum har sett til nå.

- Vi får ikke tid til å fortelle disse historiene i filmen eller i eventuelle oppfølgere, så romanen vil gi grunnlaget for denne verdenen. Med den vil vi gå mye mer i dybden på det vi ikke hadde tid til å fortelle i den første filmen og som vi ikke får fortalt i eventuelle oppfølgere. Det vil handle om skolen og det Sigourney Weavers karakter lærer bort der, det handler om Jake på jorden, hans forhistorie og hvordan han endte opp der. Vi får vite mer om hans bror Tommys død og hvordan Colonel Quaritch kom dit, sier Landau.

James Cameron har tidligere skrevet manus til de første to Terminator-filmene og Titanic, men dette vil bli hans debut som romanforfatter.

Landau sier at han håper at boken vil være klar på slutten av året.

Personvernpolicy