Raja gir sosialister skylden for ekstrem-islam

Venstrepolitiker Abid Q. Raja. Foto: Scanpix
Venstrepolitiker Abid Q. Raja. Foto: Scanpix

Venstrepolitiker Abid Q. Raja gir rødgrønn innvandringspolitikk skylden for muslimsk ekstremisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24-årige Mohyeldeen Mohammad fra Larvik vakte både oppsikt og bestyrtelse med sine uttalelser under demonstrasjonen i Oslo fredag der han advarte mot et 11. september på norsk jord. I Klassekampen tirsdag fulgte han opp med å fortelle at homofile fortjente steining.

Les også: - Har ikke engang støtte i Saudi-Arabia

- Homofile fortjener dødsstraff

- Kvalmende og provoserende

Begge uttalelsene får advokat og venstrepolitiker Abid Q. Raja til å se rødt.

Ut av skapet

Raja mener samtidig det er greit at ekstreme muslimer kommer ut av skapet og viser sitt sanne jeg:

– Dette er jo direkte uhyrlig. Å si ja til steining av et annet menneske er noe av det mest grusomme et voksent menneske i Norge kan få seg til å si, sier Raja til DagenMagazinet. Han mener det vi nå ser er resultatet av sosialdemokratiets innvandringspolitikk.

– Nå får sosialistene smake sin egen medisin. Integreringen går nemlig ikke av seg selv. En innvandringspolitikk uten krav til de nye som kommer, fører til at de ekstreme vokser fram rett foran nesen på oss, sier han.

Ikke gode nok muslimer

Religionsforsker Jan Opsal ved Misjonshøgskolen i Stavanger forteller til VG at det er problematisk for mer moderate muslimer med personer som Mohammad.

– Det som er et problem i forhold til slike grupper er at de representerer en måte å tenke på som er vanskelig å møte for dem som er mer moderate.

– De utfordres nemlig på at de ikke er gode nok muslimer. Og da fungerer det ofte slik at man verner seg mot den anklagen ved selv å bli mer konservativ. De mest moderate, modernistene, risikerer å bli fremstilt som medløpere for vestlig kultur og beskyldt for at de forurenser islam ved å blande inn uislamske elementer og kulturtrekk, sier Opsal (©NTB)


Personvernpolicy