by:Larm for dummies

Howl er en av by:Larms store attraksjoner.
Howl er en av by:Larms store attraksjoner.

ABC Nyheter hjelper deg å finne frem i larmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Synes du det er vanskelig å manøvrere deg gjennom by:Larm-programmet? Fortvil ikke, ABC Nyheter har laget en guide til noen av navnene som er verdt å få med seg.

Torsdag 18. februar åpner den 13. by:Larm i rekken offisielt, og i løpet av tre dager skal flere enn 100 nordiske band prege hovedstadens små og store konsertscener.

Egentlig starter det hele med gratiskonserter dagen før, onsdag 17. februar. Et lite utvalg artister og band sparker i gang festivalprogrammet med konserter som ikke er oppført i det offisielle programmet.

Kremen av Norden

For å få med resten av årets by:Larm-konserter kreves det imidlertid enten et festivalpass som gjelder for alle dagene (torsdag-lørdag), eller alternative dagspass som utstedes for hver av de tre offisielle dagene.

Årets program inkluderer tradisjonen tro en rekke up-and-coming-navn fra den norske undergrunnen. I tillegg finner vi et bredt utvalg med gjengangere fra de siste årenes by:Larm-programmer. Intensjonen er at utenlandske delegater skal få en gylden anledning til å se noe av det beste og mest aktuelle innen norsk musikk akkurat nå.

Foruten de mange sterke norske innslagene, er programmet også krydret med mange spennende navn fra de øvrige nordiske land, inkludert Færøyene og Grønland.

ABC-guiden

Allerede onsdagen foregår det ting i by:Larm-teltet på Youngstorget, hvor blant annet Datarock, Casiokids og The Cumshots alle spiller i løpet av kvelden og natten. På Gamla spiller blant annet albumdebutantene i Vom, mens Human Heat, Hiawata og Hypertext alle dukker opp på Gloria Flames på Grønland, hvor det for øvrig fra klokken 20.00 arrangeres en spesialutgave av den ukentlige musikkquizen Thank you for clapping! med by:Larm som spesialtema.

Men det er som nevnt innledningsvis først på torsdagen det offentlige programmet sparkes i gang. Fra klokken 18 og utover skjer det noe på de fleste konsertscenene rundt omkring i hovedstaden.

ABC Nyheter har laget en guide til hver av de tre dagene, og ved å velge torsdag, fredag eller lørdag under, får du en helt uavhengig og subjektiv oversikt over noe av det som skjer på de forskjellige konsertscenene i Oslo denne helgen.

Sjekk ut hva som skjer torsdag 18. februar

Sjekk ut hva som skjer fredag 19. februar

Sjekk ut hva som skjer lørdag 20. februar

Personvernpolicy