Obama vil bygge nye atomkraftverk

ATOMKRAFT: Obama vil bygge nye atomkraftverk. Forslaget er ment som et tiltak mot for å redusere utslipp av klimagasser. (Foto: Scanpix)
ATOMKRAFT: Obama vil bygge nye atomkraftverk. Forslaget er ment som et tiltak mot for å redusere utslipp av klimagasser. (Foto: Scanpix)

USAs president Barack Obama har godt håp om å få et forslag om nye atomkraftverk gjennom i Kongressen. Obama tror han kan få republikanerne med på laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget er ment som et tiltak mot for å redusere utslipp av klimagasser.

Regjeringen i Washington forberedte tirsdag kunngjøringen av lånegarantier på til sammen 8.3 milliarder dollar eller 49 milliarder kroner til et selskap som vil bygge to nye atomreaktorer. Hensikten er å sette ny fart i kjernekraftindustrien.

Det har gått tre tiår siden USA sist bygget nye kjernekraftverk, men nå tror Obamas ledende rådgiver i energi- og klimaspørsmål Carol Browner på framgang.

– Jeg er alltid optimistisk, og det er presidenten også, sa hun tirsdag.

Presidenten mener USA må gjøre seg mindre avhengig av oljeimport til produksjon av energi, samtidig som landet må kutte utslippene av drivhusgasser. Han vil derfor gjøre bruk av en eksisterende lov som åpner for statliOge lånegarantier til prosjekter for utslippskutt.

Amerikanerne har ikke bygget nye kjernekraftverk siden ulykken ved atomanlegget Three Mile Island i delstaten Pennsylvania i 1979. I dag dekkes bare rundt en femdel av USAs energibehov av kjernekraft. (©NTB)

Personvernpolicy