Frp: - Fornøyd med homofiliuttalelsene

KONTROVERSIELL: Mohyldeen Mohammad har skapt rabalder med sine uttalelser tirsdag.
KONTROVERSIELL: Mohyldeen Mohammad har skapt rabalder med sine uttalelser tirsdag.

Nestleder Per Sandberg i Frp er glad for at Mohyldeen Mohammad er åpen om sine tanker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Mohyldeen Mohammads uttalelser om at homofile fortjener dødsstraff, har skapt store reaksjoner tirsdag.

Men Frps nestleder Per Sandberg er ikke bare misfornøyd over utspillet i dagens Klassekampen.

Les også: - Homofile fortjener dødsstraff

- Jeg har litt blandete følelser. Jeg er fornøyd og veldig glad, fordi denne personen er så åpen som han er. Det er han i sin fulle rett til. Og jeg tror det er bra at han fremmer disse synspunktene, for da er vi i ferd med å røyke ut de som som baserer tankene på denne typen ideologi, sier Sandberg til ABC Nyheter.

Les også: - Kvalmende og provoserende

Les også: - Har ikke engang støtte i Saudi-Arabia

Han håper derfor at flere som er enige med Mohammad står fram og forsvarer disse tankene.

- Og så, i neste runde, forventer jeg at de som kaller seg moderate muslimer stiller opp i et demonstrasjonstog mot disse tankene. Noe annet ville vært helt rart, sier Sandberg.

Avskyelig

Sandberg understreker imidlertid at tankene og ideologien er avskyelig.

- Jeg skjønner ikke hva han har å gjøre her i Norge. Han burde oppfordre alle til å forlate Norge hvis han mener alt som foregår her er så umoralsk, sier nestlederen.

- Så du mener det bare er å sette ham på første fly ut av landet?

- Ja, han har ingenting her å gjøre. Når han først studerer sharia, og ønsker å praktisere det, er han ikke velkommen i Norge. Slike personer har vi ikke bruk for til å være med å utvikle samfunnet, svarer Sandberg.

- Ta ansvar

Han mener også regjeringen må ta ansvar.

- Hvis ikke regjeringen innser at det er en sammenheng mellom innvandringspolitikken og disse kreftene, er jeg stygt redd for at vi taper kampen, sier han.

Den profilerte muslimen Trond Ali Linstad er uenig med Sandberg. Han sier til ABC Nyheter at disse holdningene ikke har noen grobunn hos norske muslimer.

- Dette utsagnet har ingen støtte i det store, store flertallet av muslimer. De aller fleste muslimer vil se på dette som en absurd uttalelse, sier Linstad.

ABC Nyheter har vært i kontakt med Shoaib Sultan i Islamsk Råd Norge. Han har ønsket å kommentere saken via mail, men har foreløpig ikke gitt sine kommentarer.

ABC Nyheter har åpnet en egen debattartikkel for å samle debatten, og du kan kommentere islams forhold til andre minoriteter her. Derfor er kommentarfeltet nedenfor lukket, men lesbart.

Personvernpolicy