- Endelig finnes jeg

FÅR RETTIGHETER: Glendarren Stewart er storfornøyd med sitt nye, britiske pass. Nå skal han søke om å bli norsk statsborger.
FÅR RETTIGHETER: Glendarren Stewart er storfornøyd med sitt nye, britiske pass. Nå skal han søke om å bli norsk statsborger.

Glendarren Stewart (44) fra Bærum, som verken hadde pass eller personnummer, har endelig fått dokumentene på plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glendarren Stewart

* Glendarren Stewart (44) har opprinnelig skotske foreldre, men har bodd på gata siden han var 12 år. Han ble registrert med engelsk nasjonalitet som 7-åring, men har ikke hatt engelsk pass.

* Han har bodd i mange nord-europeiske land, blant annet Nederland og Sverige. I Sverige hadde han personnummer og førerkort, men dette mistet han etter fem år i Norge.

* Etter syv år i Norge, hvor han flere ganger hadde forsøkt å få et norsk personnumer, fikk han beskjed om at han ikke lenger fikk bli i landet fra 18. januar.

* Mandag fikk han nytt, britisk pass. Dermed kan kampen for norsk statsborgerskap begynne.

Les mer om saken på ABC Nyheter.

OSLO (ABC Nyheter): Husker du Glendarren Stewart? Han hadde ikke personnummer, og ingen rettigheter. Myndighetene ville kaste ham ut av landet.

Nå har han fått pass.

- Jeg fikk passet i går ettermiddag klokken fire. I morgen skal jeg ned på Folkeregisteret og melde min ankomst til Norge, selv om jeg har vært her i syv år, sier Glendarren med et smil til ABC Nyheter.

Les også: Denne mannen eksisterer ikke

- Hva føler du nå?

- Jeg kan ikke helt forklare hvordan jeg føler meg. Det går så dypt inn i hjertet, svarer Glendarren.

Flytter hjem

Etter 32 år på gata, de siste årene som profilert selger av gatemagasinet =Oslo, kan han nå endelig flytte hjem til familien i Lier.

- Nå skal jeg flytte hjem med en gang. Det verste har egentlig vært at familien har lidd gjennom det hele med meg. Endelig kan vi tilbringe tid sammen uten å være redd for at pappa blir kastet ut av landet, sier Glendarren, som nå vil søke om å bli norsk statsborger.

Han retter en stor takk til de som har støttet ham.

- Tusen, tusen takk. Tusen hjertelig takk. Det finnes ikke ord som kan vise min takknemlighet. Det er takket være støtten jeg har klart det, sier den norske engelskmannen.

Unormalt bryllup

Nå vurderer han og samboeren bryllup - på Sandvika Storsenter.

- Vi vurderer det. Hvorfor ikke? Vi føler vi skylder folk å ha et ordentlig offentlig bryllup. Så kan de se hva de har gjort for meg. Ikke bare de som kjøper magasinet, men alle andre. Det er takket være folk med sosialt samvittighet at dette har gått, sier Glendarren entusiastisk.

44-åringen ser fram til å fortsette med arbeidet for de som sliter på gata i Norge.

- Da jeg kom til Norge for syv år siden var det ingen muligheter for de på gata annet enn å være gatemusikant, tigge eller rane. I dag er vi over 2000 selgere av =Oslo. Men jeg har masse arbeid igjen, og mange, sosiale forretningsideer, sier han til ABC Nyheter.

Personvernpolicy