Forsvarer drap på homofile

Mohyeldeen Mohammad vakte stor oppsikt da han advarte mot at vi kunne få et 11. september eller 7. juni i Norge. FOTO: FRED C. GJESTAD
Mohyeldeen Mohammad vakte stor oppsikt da han advarte mot at vi kunne få et 11. september eller 7. juni i Norge. FOTO: FRED C. GJESTAD

Mohyeldeen Mohammad, som holdt hovedappellen under den muslimske demonstrasjonen mot Dagbladet i Oslo fredag, sier til Klassekampen at homofile må drepes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohammad forklarer at han støtter de islamistiske opprørerne al-Shabaab i Somalia som nylig steinet en mann til døde.

– Etter det jeg kjenner til var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik til Klassekampen.

Mohyeldeen Mohammad har bakgrunn fra Irak og studerer for tiden i Medina i Saudi-Arabia.

På spørsmål om hvorfor han demonstrerte mot Dagbladet etter å ha sagt at man som muslim ikke må delta i det norske demokratiet, svarer han:

– Demonstrasjonen var en måte å svare på angrepet som er lovlig. I andre land skulle vi ha tatt i bruk andre metoder. Demokratiet har ingen plass i islam, fordi islam forbyr menneskeskapte lover. Den eneste som kan komme med lover er Allah, sier Mohammad.

Han aviser videre at et samfunn basert på sharia er et diktatur.

– Sharia er ikke diktatur. Det er de beste og mest rettferdige lovene. Men i dag er det ingen land som styrer etter Guds lover. De som påstår at de styrer etter sharia, gjør det ikke, sier han.

Om muslimer som støtter demokratiet er meldingen klar:

– De er enten hyklere eller frafalne. (©NTB)

ABC Nyheter har åpnet en egen debattartikkel for å samle debatten, og du kan kommentere islams forhold til andre minoriteter her. Derfor er kommentarfeltet nedenfor lukket, men lesbart.

Personvernpolicy