Musharraf: – For mye prat om afghansk retrett

Det ustanselige snakket om tidsplaner for uttrekking av utenlandske styrker undergraver arbeidet for fred i Afghanistan. Stormaktene må gjøre det klart at de ikke vil stikke av, krever den tidligere pakistanske presidenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere pakistanske statssjefen Pervez Musharraf sa i en tale i London mandag at han er glad for dagens storoffensiv mot talibanmilitsen i det sørlige Afghanistan. Det bør imidlertid ikke settes noen tidsfrist for krigen mot de ekstreme islamistene, mente han.

– Nye 30.000 soldater er satt inn, amerikanske soldater, og en USA-ledet operasjon er i gang – det er vel og bra. Men når det snakkes om å dra sin vei etter to år og alt slikt, kan det bare oppmuntre Taliban, framholdt Musharraf.

Han sa også at den globale kampen mot terrorisme avhenger av at islamistene i Afghanistan og i de tilgrensende områdene i Pakistan blir beseiret.

– Dette er tyngdepunktet, og det er der man må sette inn støtet hvis man skal lykkes, sa den tidligere pakistanske presidenten.

Ifølge Musharraf ville det vært lettere å beseire Taliban hvis ikke stormaktene som invaderte Afghanistan i 2001 hadde behandlet alle pashtunere som fiender. Pashtunerne er et folkeslag som spiller en viktig politisk rolle i de afghansk-pakistanske grenseområdene.

(©NTB)

Personvernpolicy