Kårer norges beste kaffekoker

Petter Gausdal måtte se seg slått av kameraten Anders Aspaas. Foto: Andreas H. Lunde / ABC Nyheter
Petter Gausdal måtte se seg slått av kameraten Anders Aspaas. Foto: Andreas H. Lunde / ABC Nyheter

Espresso, cappucino, latté eller eventuelt bare kaffe. Kjært barn har mange navn og snart skal en norgesmester i kaffelaging kåres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Tidlig mandag morgen startet forberedelsene til Oslo-kvalifiseringen til NM i baristakunst. Kunsten å lage god kaffe.

Tretten deltagere var påmeldt, og konkurransen foregår på følgende måte.

Hver deltager skal lage to espressoer, en til hver dommer, to cappuccino og en egenkomponert kaffedrikk. En såkalt signaturdrikk.

Drikken kan ikke inneholde alkohol, så irish coffee var ikke å oppdrive i kaffebaren Copa Con Oro.

Se video fra konkurransen her.

En signaturdrikk

Petter Gausdal deltok i sin første konkurranse og hadde satt seg klare mål:

- Jeg skal slå kameraten min, Anders, og unngå å komme sist.

Gausdals signaturdrikk var en espresso con panna, som rett og slett betyr espresso med fløte. For å gjøre den til sin egen spesielle drikk toppet han den med ingefær.

Ble slått

Vinner av Oslo-kvaliken til barista NM ble Thomas Holme. På andre plass kom Jannicke M. Johansen og Maria Andersson kom på tredje.

Petter Gausdal kom åttendeplass og måtte til slutt se seg slått av kameraten Anders Aspaas som kapret fjerdeplassen.

Personvernpolicy