- Mer enn 100 ofre for sexmisbruk ved jesuittskole

Rektor ved Canisius i Berlin tror over hundre ofre vil stå frem i forbindelse med sexskandalen som har rystet skolen. Foto: Scanpix/AFP.
Rektor ved Canisius i Berlin tror over hundre ofre vil stå frem i forbindelse med sexskandalen som har rystet skolen. Foto: Scanpix/AFP.

En skandale omkring sexmisbruk utført av jesuittprester ved en eliteskole i Berlin på 70- og 80-tallet ble utvidet mandag. Rektoren ved skolen sier han venter at mer enn 100 ofre vil stå frem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror det vil bli et tresifret tall, sier Klaus Mertes, direktøren ved Canisius høyere skole for elever i alderen 10 til 19, til dagsavisen Berliner Zeitung i et intervju.


- Flere og flere ofre står frem hver dag, sier Manuela Groll, en advokat som representerer ofrene, til avisen.

Ifølge avisen har omkring 50 ofre hevdet seg misbrukt siden skandalen brøt ut i januar, da skolen avslørte at minst to prester gjentatte ganger hadde misbrukt studenter på 1970- og 80-tallet.

Tidlig i februar sa lederen for jesuittene i Tyskland at en tredje prest hadde blitt suspendert, og pressen meldte at flere dusin andre tilfeller hadde blitt rapportert ved andre jesuittinstitusjoner i Tyskland.

Det påståtte misbruket skjedde trolig for langt tilbake i tid til at sakene kan bringes for retten, har påtalemyndighetene sagt.

Gjentatte avsløringer av pedofile prester har rystet den romersk-katolske kirken de siste årene.

Pave Benedikt XVI skulle mandag møte omkring 30 irske biskoper i Vatikanet etter at det kom frem at kirkemyndighetene har skjult presters misbruk i det hovedsakelig katolske landet i tre tiår.

Personvernpolicy