Kjenner du igjen dette?

ETTERLYST: Politiet etterlyser en slik bil, samt tre personer, i forbindelse med drapet på Hamida Didovic, som ble funnet død i Horten 22. januar.
ETTERLYST: Politiet etterlyser en slik bil, samt tre personer, i forbindelse med drapet på Hamida Didovic, som ble funnet død i Horten 22. januar.

Politiet i Vestfold etterlyser en bil etter drap i Horten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterlyser mandag tre menn i forbindelse med drapet på Hamida Didovic (87) i Horten.

Didovic ble funnet død i sin leilighet i Horten fredag 22. januar. Tre personer er tidligere etterlyst som vitner, og politiet går nå ut med ytterligere opplysninger om de tre mennene.

- Har dette bildet av bilen noe for seg? Det ser litt ut som en barnetegning?

- Vi gjorde en vurdering på det, og fant ut at vi tar det med fordi det sier noe om proporsjonene på bilen. Det sier litt mer enn ingenting. Dessuten etterlyser vi en kombinasjon av alt, så hvis noen kjenner noen som kan se ut som en av mennene og kjører en bil som kan passe, er vi interessert i det. Men jeg er enig i at det er en litt enkel tegning, sier politioverbetjent Sigbjørn Fevang til ABC Nyheter.

Les også: - Død kvinne funnet fastbundet

Den første mannen er sannsynligvis i 20-årene, ca. 190 cm høy og slank med sort eller mørk brunt hår.

- Relativt slett og kort hår klippet i fasong – ikke lenger ned enn ørene, pannelugg. Klesdrakt: rød dunjakke/boblejakke som rakk til midten av hoftene, mørke bukser – mulig olabukse, rette bein i buksen. Generelt moteriktig kledd, heter det i pressemeldingen.

Nøytralt

Den andre mannen beskriver politiet som i slutten av 20-årene eller begynnelsen av 30-årene. Han skal være ca. 175-180 cm høy, normalt slank kroppsfasong. Han skal muligens ha hatt en mørk vinterjakke, ellers nøytralt kledd.

En slik koffert skal ha blitt borte fra drapsstedet. Foto: PolitietEn slik koffert skal ha blitt borte fra drapsstedet. Foto: Politiet

Den siste mannen er i samme alderssegment som nummer to, men skal være lavere enn de to andre.

- Han er muligens under 170 cm, og har en tett kroppsbygning, skriver politiet.

Denne mannen skal også ha en nøytral klesdrakt, muligens med en hvit eller off white lue.

Koffert

I tillegg har etterforskningen avdekket at det er borttatt en koffert fra Didovics leilighet i Torggata 6a.

En av de tre mennene som er observert utenfor huset bar på en koffert, og politiet antar det er den samme kofferten som er savnet fra åstedet.

- Dere etterlyser mennene som vitner, men tror de har med seg den samme kofferten som ble borte fra åstedet. Betyr det at dere tror de er nærmere involvert i saken?

- Vi konstaterer at det er stor sannsynlighet for at det er en koffert borte fra åstedet, og den kofferten passer med beskrivelsen av kofferten en av mennene har båret på. Tidspunktet og kofferten gjør at vi setter de to tingene i sammenheng, uten at vi kan konkludere med noe som helst, sier Fevang.

Han forteller at de har fått inn en del tips i saken, og at de fortsatt jobber i mange forskjellige retninger. Blant annet gjennomgås en del videomateriale fra Horten sentrum.

A: Åstedet. B: En bil er observert fra dette punktet, og man antar at bilen har fulgt den markerte linjen til punkt C. D: Det stedet tre personer ble observert. Foto: PolitietA: Åstedet. B: En bil er observert fra dette punktet, og man antar at bilen har fulgt den markerte linjen til punkt C. D: Det stedet tre personer ble observert. Foto: Politiet

- De tre mennene ble observert gående bort fra åstedet, i retning mot Løkkegata. Kort tid etter ble en bil observert kjørende i Løkkegata i retning mot Storgata. Det er ikke fastslått at de tre mennene kan settes i forbindelse med denne bilen, men det utelukkes ikke at det er slik. Politiet tror bilen kan ha kjørt videre ut av Horten forbi huset i Torggata, heter det i pressemeldingen.

Mulig rød bil

Bilen skal være en personbil, muligens rød. Den skal ha et lite koffertlokk bak, mens panseret stakk lengre ut enn bakparten. Den skal ikke være av nyere modell, men se fin ut. Baklysene skal være brede, sannsynligvis med flere lyspunkter på hver side.

- Politiet oppfordrer alle som kan ha observert de beskrevne personene, bil eller koffert, samlet eller hver for seg, til å ta kontakt med politiet. Det er muligheter for at noen kan ha kastet kofferten fra seg, eller at bilen kan stå hensatt et sted. Alle tips eller observasjoner er av interesse. Tips kan gis til politiet på telefon 33 34 44 00 eller på politiets nettsider: politiet.no/vestfold, skriver politiet i pressemeldingen.

Personvernpolicy