Vil gjenta Canada-kampen

Norges hockeymålvakt Pål Grotnes har gode minner mot Canada. Nå vil han gjenta bedriften fra VM for to år siden. (Foto: Scanpix)
Norges hockeymålvakt Pål Grotnes har gode minner mot Canada. Nå vil han gjenta bedriften fra VM for to år siden. (Foto: Scanpix)

Norges målvakt Pål Grotnes «tok alt» da Norge møtte Canada i VM for to år siden. Nå vil han gjenta bedriften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): I morgen åpner Norge OL-turneringen i ishockey mot verstnasjon - og megafavoritt - Canada.

Norge førstemålvakt, Pål Grotnes, må kopiere bedriften fra VM for to år siden om Norge skal ha noe som helst håp om å «komme levende» fra kampen. Han drømmer om en gjentakelse av VM-kampen som også den gang ble spilt i Canada.

- Det er den største matchen jeg har spilt i min karrière. Det hadde ikke vært dumt med en gjentakelse. Jeg håper jeg kan få den samme godfølelsen som jeg hadde i den kampen. Jeg har sett video av redningene jeg gjorde og får ha dem i bakhodet, forteller 32-åringen til NTB.

Les også: - Må opp i verdensklasse

Grotnes reddet 50 av 52 skudd og Norge tapte til slutt kampen 1-2, men etter matchen ble han bare kalt Pal «The Wall» Grotnes i canadisk presse.

Norge møtte også vertsnasjonen i mesterskapets kvartfinale. Da viste Canada at innledningskampen bare var arbeidsuhell og vant komfortabelt 8-2.

Hele Canada forventer OL-gull i ishockey på hjemmebane. Landslagstrener Roy Johansen tror ikke Norge vil ha noen fordel av å møte Canada i første kamp.

– De har et voldsomt press på seg, men jeg tror ikke det vil ha noe å si om vi møter dem i første eller siste kamp. Det er et sterkt mannskap de har stablet på beina, sier Johansen til NTB.

– Vi må holde unna i starten og få Canada frustrerte. Vi må ha disiplin i alt vi gjør og spesielt når det gjelder utvisninger. Hvis vi ikke klarer det, blir det veldig tøft, legger landslagstreneren til.

I tillegg til Canada møter Norge også USA og Sveits i innledningsgruppen.

Personvernpolicy