Etterlyser irakisk familie etter vold mot barnevernsansatte

Politiet i Sarpsborg etterlyste søndag hele den irakiske familien som forsvant etter at to ansatte i barnevernet ble overfalt lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To ansatte i barnevernet ble overfalt under samvær mellom fire barn og foreldrene deres på Borgenhaugen utenfor Sarpsborg lørdag. Familien forsvant sammen med overfallsmennene.

Les også: Barnevernsansatte banket og tapet fast

– Vi antar den etterlyste irakiske familien består av to voksne og deres fire barn. I tillegg er det mulig at barnefarens 33-årige bror er med, skriver Østfold-politiet i en pressemelding søndag kveld.

Tapet fast

Politiet i Østfold fikk melding om overfallet klokken 16.55 lørdag.

De to barnevernsansatte var i ferd med å gjennomføre et kontrollert samvær mellom de fire barna og foreldrene deres da flere maskerte personer kom inn i huset og brukte vold mot barnevernets representanter.

De ble deretter tapet fast, mens foreldrene, barna og overfallsmennene forlot huset. Etter flere timer ble de barnevernsansatte befridd av en ukjent person. De ble sendt til sykehus, men har ikke fått alvorlige skader, ifølge politiet.

Etterlyser biler

De fire barna som er borte, er 6, 12, 14 og 15 år gamle. Foreldrene på 33 og 36 er irakiske statsborgere, men har bodd i Norge i flere år.

Politiet er interessert i opplysninger om en svenskregistrert Opel Omega og en norskregistrert Mitsubishi Outlander med grønne skilter. (©NTB)

Personvernpolicy