Sultestreiker mot norsk oppdrett

Canadiske indianerhøvdinger vil sultestreike i protest mot norskeide oppdrettsanlegg i British Columbia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fasten vil vare i 29 timer, én time for hvert oppdrettsanlegg, sier Bob Chamberlin, leder for stammerådet Musgamagw Tsawataineuk i British Columbia. Oppdrettsanleggene er eid av norske Marine Harvest og Cermaq.

– Det er trist at vi må henvende oss til verdenssamfunnet for å sikre at vårt territorium blir tatt vare på, men vi har henvendt oss til lokale og sentrale styresmakter uten å nå fram, sier Chamberlin.

Indianerhøvdingene har også invitert kong Harald til å møte dem mens han besøker OL i Vancouver, men Norges ambassade i Ottawa har sagt at kong Harald ikke har noen planer om å møte aktivister mens han er i Canada.

Sultestreiken starter klokka 5 lokal tid mandag og vil vare fram til ishockeykampen mellom Norge og Canada tirsdag. (©NTB)

Personvernpolicy