Brown sliter mot «sleip» Cameron

Gordon Brown prøver å endre sitt politiske image, men sliter fremdeles på meningmålingene. Foto: Scanpix
Gordon Brown prøver å endre sitt politiske image, men sliter fremdeles på meningmålingene. Foto: Scanpix

Gordon Brown faller på ny meningsmåling. En trøst kan være at britiske velgere er skeptiske til rivalen David Cameron.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De konservatives leder får nå en oppslutning på 40 prosent, mens Labour faller til 29 prosent. Dersom dette blir resultatet i vårens valg, blir britenes nye statsminister David Cameron.

Men selv om partiet er i medvind, sliter Cameron med å overbevise velgerne at han vil bli en god leder. Cameron framstår for mange velgere som en «sleip selger», viser en ny meningsmåling utført for avisa The Independent on Sunday.

- Gordon er varm

Av de spurte sier 56 prosent at de er enige i påstanden «David Cameron framstår som en sleip selger, og jeg bekymrer meg for hvordan han er under overflaten», viser meningsmålingen. 36 prosent er uenige.

Samtidig viser målingen at 50 prosent av de spurte mener statsminister Gordon Brown fra Labour har en «varm, menneskelig side». De konservative får en oppslutning på 40 prosent i meningsmålingen, 11 prosentpoeng foran Labour.

Den viser også at stadig færre briter sier de kommer til å delta ved valget.

Kritisert på hjemmebane

Gordon Brown har i vinter fått krass kritikk for håndteringen av den økonomiske krisen, som har rammet Storbritannia hardt. I ukeavisa Sunday Times går 20 kjente økonomer ut mot regjeringens planer for å få ned landets rekordhøye budsjettunderskudd.

Før dagens dårlige måling har Brown hatt et lite oppsving på meningsmålingene, spesielt etter at landets økonomi formelt gikk ut av resesjon.

Han har også forsøkt å nå bredt ut til det britiske folk i flere intervjuer. I et intervju med den tidligere avisredaktøren Piers Morgan, fortalt ekteparet Gordon og Sarah Brown om barnet de mistet før han tok over som statsminsister.

Personvernpolicy