Savnet gutt (11) funnet i god behold

Gutten ble funnet nedkjølt men i god behold etter først å ha blitt observert av et redningshelikopter. Foto: Ole Christian Nordby © Eikerfoto
Gutten ble funnet nedkjølt men i god behold etter først å ha blitt observert av et redningshelikopter. Foto: Ole Christian Nordby © Eikerfoto

Elleveåringen som var savnet etter en skitur i Hurum lørdag, ble funnet i god behold etter ti timer i skogen i ti kuldegrader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten ble funnet av et Sea King redningshelikopter litt før klokka 2 natt til søndag.

– Han har det bra etter forholdene. Han er kald og nedkjølt, men ble med familien hjem uten å ha behov for å dra til legevakt eller sykehus, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Gutten ble observert av helikopteret rundt 3 kilometer i luftlinje fra der han ble borte. Mannskapet fikk kontakt med ham og heiste ham opp i helikopteret.

Han var på skitur med familien i Hurummarka i Buskerud da han gikk seg vill. De skilte lag klokka 15.45, og elleveåringen skulle gå en annen vei tilbake til der bilen sto. Da han ikke kom fram til parkeringsplassen til avtalt tid etter å ha gått de 4 kilometerne, varslet foreldrene politiet.

Gutten var godt kledd, men ikke varmt nok til en natt ute. Han er skivant, vant til å ferdes ute og kjent i området, men hadde verken mobiltelefon eller hodelykt med seg, og det var lørdag kveld minst seks-åtte kuldegrader i skogen.

Myrvold sier han har holdt seg i bevegelse og dermed holdt varmen.

Politiet satte inn store ressurser i letingen, og leteaksjonen ble trappet opp ut over natten da gutten ikke kom til rette.

Ifølge Myrvold deltok 15 hunder, seks-åtte snøskutere, to redningshelikoptre, en god del tjenestemenn og mannskaper fra Sivilforsvaret og Røde Kors i letingen. Ett av helikoptrene hadde varmesøkende kameraer. (©NTB)

Personvernpolicy