Våpenhvile i Nord-Jemen

En jemenittisk regjeringssoldat retter en rakettkaster mot en av opprørernes stillinger. Foto: Scanpix/Reuters.
En jemenittisk regjeringssoldat retter en rakettkaster mot en av opprørernes stillinger. Foto: Scanpix/Reuters.

Jemens hær sier kampene har stilnet på alle fronter fredag etter at en våpenhvile med sjiamuslimske opprørere trådte i kraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våpenhvilen kommer seks måneder etter at regjeringen beordret en storoffensiv for å gjøre slutt på opprøret, som har vart i seks år.


- Det er ro på allel fronter fra Saada og Malahidh (i nord nær grensen til Saudi-Arabia) til Harf Sufian lenger sør, sier en offiser.

En annen militær kilde sier luftforsvaret har stanset alle sine flygninger over kampområdene fra øyeblikket våpenhvilen trådte i kraft ved midnatt (klokken 22 norsk tid torsdag).

President Ali Abdullah Saleh annonserte våpenhvilen sent torsdag og opprørslederen Abdul Malak al-Huthi beordret sine krigere til å respektere den.

Hærens kommandanter sier de har sett opprørskrigere starte arbeidet med å fjerne veisperringer de har hatt ved noen av hovedveiene gjennom fjellene i nord.

Våpenhvilen har seks punkter og krever at opprørerne åpner tre hovedfartsårer i den første fasen med implementering: veien mellom Saada, Harf Sufian og hovedstaden Sanaa; veien fra Saada vest til Malahidh, og veien fra Saada østover til Al-Jawf.

Kommandantene sier de også har sett opprørskrigere fjerne landminer fra området rundt enkelte av deres posisjoner.

Personvernpolicy