- Lite sannsynlig at nordmenn er dopingtatt

DOPINGSPEKULASJONER: Idrettspresident Tove Paule mener nordmenn sannsynligvis ikke er involvert i dopingavsløringene. Her leder Marit Bjørgen an et lite knippe norske utøvere under NM tidligere i år.
DOPINGSPEKULASJONER: Idrettspresident Tove Paule mener nordmenn sannsynligvis ikke er involvert i dopingavsløringene. Her leder Marit Bjørgen an et lite knippe norske utøvere under NM tidligere i år.

Antidoping Norge vet fortsatt ingenting om de 30 utøverne som har fått startnekt i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Torsdag meldte IOC at 30 utøvere har fått startnekt i OL. Antidoping Norge bedyrer at de fortsatt ikke vet noe om saken.

- Vi vet ikke noe som helst utover det som har stått i media, sier pressekontakt Halvor Byfuglien i Antidoping Norge til ABC Nyheter.

Les også: - 30 utøvere nektes start i OL

Han vil derfor avvente pressekonferansen WADA vil holde klokken 11.00 lokal tid, eller klokken 20.00 norsk tid.

ABC Nyheter vil følge pressekonferansen direkte.

Paule tror hun hadde visst

OL-delegatenes pressetalsmann Halvor Lea og idrettspresident Tove Paule har lite informasjon om saken. Overfor VG Nett sier Paule at hun ikke har hørt noe om saken. Samtidig sier idrettspresidenten at hun tror hun hadde blitt varslet om nordmenn var involvert.

- Det tror jeg at jeg ville blitt varslet om. Vi har lagt opp til et godt varslingssystem, og jeg har ikke hørt at noen nordmenn ligger i faresonen, sier hun.

Etter meldingen om dopingavsløringene torsdag morgen norsk tid, har det vært stille fra internasjonale medier.

30 utøvere nektet start

IOCs pressetalsmann Mark Adams uttalte tidligere torsdag til AFP at de 30 utøverne var nektet start etter å ha testet positivt på høye blodverdier etter prøver tatt av andre organisasjoner enn IOC.

Under OL er det IOC som står for dopingprøvene, mens det ellers er nasjonale (som Antidoping Norge) og noen internasjonale antidopingorganisasjoner som står for prøvetakingen ellers i sesongen.


Personvernpolicy