Karroubi og Khatami angrepet under demonstrasjon

Den statlige TV-kanalen viser den regimevennlige demonstrasjonen i Teheran i dag. FOTO: AP/SCANPIX
Den statlige TV-kanalen viser den regimevennlige demonstrasjonen i Teheran i dag. FOTO: AP/SCANPIX

Opposisjonslederne Mehdi Karoubi og Mohammad Khatami ble angrepet under demonstrasjoner i Teheran torsdag, melder en regimekritisk nettside.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundretusenvis av iranere samlet seg i Teherans gater torsdag for å markere årsdagen for den islamske revolusjonen i 1979.

Sikkerhetsstyrker avfyrte skudd og brukte tåregass mot demonstranter som deltok i markeringen, opplyser øyenvitner nettsiden til opposisjonsgruppen Irans Green Voice.

Samtidig ble både Karoubi og ekspresident Khatami angrepet, ifølge opposisjonsgruppen Jara.

– Karoubi ble angrepet av sikkerhetsstyrker i sentrum av Teheran. De knuste vinduene på bilen han satt i, men han skal ikke ha blitt alvorlig såret, melder nettsiden til Jara.

Regimet har innført strenge sikkerhetstiltak av frykt for store demonstrasjoner i forbindelse med feiringen torsdag.

Opposisjonen i landet vil benytte anledningen til å fylle gatene med regimekritiske røster.

I forkant av feiringen har politiet pågrepet en rekke personer som skal ha deltatt i planleggingen av demonstrasjonene. Samtidig har utenlandske medier fått forbud mot å dekke begivenhetene, med unntak av president Mahmoud Ahmadinejads tale på Frihetsplassen.

Ifølge Irans øverste leder ayatolla Khamenei skal torsdagens feiring være en dag hvor landet viser at det står samlet mot vestlige stormakter. (©NTB)

Personvernpolicy