Hammers klatret over streken

Alessandro Diamanti jubler for 1-0 målet sammen med lagkameratene (Foto: Scanpix)

West Ham tok en livsviktig seier over Birmingham og rykket endelig ut av bunnsjiktet.

(ABC Nyheter) West Ham-Birmingham 2-0

Kveldens kamp startet med skittkasting fra begge lagene på grunn av Birminghams tidligere direktør. David Gold tok nylig kontroll over West Ham og trakk seg fra nettopp The Blues etter 16 år i klubben på en meget omdiskustert måte.

Han gjorde seg heller ikke mer populær da han uttalte at nedrykkstruede Hammers er en større klubb med sterkere tradisjoner. Bråket førte til at Birmingham-manager Alex McLeish gikk ut og advarte spillerne sine om å ha fokus på selve kampen på Upton Park.

- Det er åpenbart litt fiendskap mellom klubbene. Nå håper jeg bare at spillerne vil vinne kampen for alle de rette grunnen, fortalte han til Birmingham Mail.

Og det var bortelaget som var friskest i starten av kampen i London, men de store sjansene uteble før West Ham tok mer over. Og det nedrykkstruede hjemmelaget skulle få uttelling på sine muligheter.

Rett før pause fikk de frispark utenfor 16-meteren som italieneren Alessandro Diamani satte over muren i en nydelig bue og rett i mål.

Og West Ham fortsatte sitt gode spill etter pause. Vanligvis så solide Birmingham virket handlingslammede og fikk ikke til noe. Og det skulle straffe seg nok en gang.

Etter 66 minutter kom Julien Faubert på raid langs kanten og la inn til Carlton Cole som headet ballen i mål til 2-0.

Seieren gjorde at West Ham rykket over nedrykkstreken.